18 de septiembre de 2021 | Actualizado 9:45

Tarragona afronta la major exportació agroalimentària de la seva història

L'empresa Noatum ha carregat en un vaixell més de 46.000 tones d'alfals, marcant una fita en l'exportació agrícola del port
El vaixell 'Astra Perseus', l'embarcació que transporta la càrrega d'alfals cap al sud-oest asiàtic | Autoritat Portuària de Tarragona

L’Autoritat Portuària de Tarragona ha registrat la major operativa d’exportació de productes agroalimentaris de la seva història amb la càrrega de 46.200 tones d’alfals en 45 hores. El port assenyala que l’històric d’entrades i sortides d’aquesta mercaderia se situava, fins ara, en càrregues màximes pròximes a les 30.000 tones, per la qual cosa aquesta exportació marcaria una fita. El moll tarragoní de Castella Oest, especialitzat en operatives d’aquest tipus, ha estat la localització on es trobava atracat el ‘Astra Perseus’, el vaixell que transportarà l’alfals cap al sud-oest asiàtic. L’empresa encarregada, Noatum, va triar el port de Tarragona per a l’exportació dels seus productes i compta amb instal·lacions especialitzades en productes agroalimentaris a Lleida i Huesca.

L’entrada i sortida de productes agroalimentaris és un dels tràfics més importants per a les dàrsenes tarragonines, principalment per les empreses agrícoles i ramaderes en el hinterland del recinte portuari. Els cereals, farines, pinsos i farratges són les mercaderies que més aporten a les xifres de moviments d’aquests productes, passant en el que va de 2021 pel port més de 2,4 milions de tones. En el cas concret de l’alfals, el port de Tarragona va moure, durant l’any 2020, 115.000 tones, mentre en 2021 ja s’han registrat 80.000 tones sense comptabilitzar aquest últim carregament, la qual cosa portarà a superar ja les dades de l’exercici anterior amb més de 126.000 tones.