23 de septiembre de 2021 | Actualizado 13:09

El port de Tarragona posa en marxa les primeres obres per al desenvolupament de la ZAL

L'inici de les primeres obres per a crear els accessos de la futura infraestructura està previst per a aquest mes d'octubre
Autoritat Portuària de Tarragona


L’Autoritat Portuària de Tarragona inicia les obres d’urbanització de la Zona d’Activitats Logístiques (ZAL) després de gairebé 30 anys des de l’adquisició dels terrenys per part de l’entitat. Està previst que les actuacions finalitzin en 2023. En primer lloc, es construiran les vies d’accés al futur recinte logístic a partir del mes d’octubre i amb un termini d’execució de deu mesos. Es tracta del primer de tres projectes d’accés a la ZAL, redactats fa un any per l’empresa d’enginyeria Bac Engineering Consultancy.

Les primeres obres, relatives a l’execució del vial del perímetre nord-est pel qual s’accedirà a l’interior de la ZAL, han estat adjudicades amb un valor de quatre milions d’euros. Aquest primer projecte inicia la inversió de 30 milions d’euros, deu milions destinats a la creació dels accessos i els 20 milions restants al desenvolupament urbanístic, a executar entre 2021 i 2023. L’objectiu és acollir inversions en l’Horitzó 2023 i urbanitzar 900.000 metres quadrats de superfície total dins del recinte portuari per a acollir més de mig centenar d’empreses que ja han manifestat el seu interès per a instal·lar-se en la ZAL.

El president del port de Tarragona, Josep Maria Cruset, ha manifestat que “es tracta d’un nou pas endavant parell la consecució de l’Horitzó 2023”. Aquest projecte anirà acompanyat de la modernització i millora de la terminal intermodal de La Boella, amb una inversió de 20 milions d’euros, que connectarà amb el nord d’Europa a través de cinc trens diaris i amb la Península Ibèrica gràcies a altres tres serveis. Finalment, també està previst que dins de dos anys entre en funcionament la terminal intermodal promoguda per l’autoritat portuària a Guadalajara.

La creació de la ZAL suposarà un creixement del 20,4% de la zona actual destinada a activitats logístiques. La seva construcció també generarà la creació de més de 4.200 ocupacions directes i indirectes, a més d’un increment d’entre 2,7 i 4,6 milions de tones anuals en el trànsit marítim, segons els càlculs de l’autoritat portuària.