19 de septiembre de 2021 | Actualizado 9:45

Amazon projecta dos nous centres logístics a Girona i Castelló per a 2022

Es tracta dels primers centres logístics que el gegant en línia aixeca en aquestes dues províncies per a reforçar la seva expansió geogràfica
Amazon

El gegant de comerç electrònic Amazon estén la seva petjada logística per Espanya amb dos nous centres logístics que iniciaran les seves operacions en 2022. Les instal·lacions de Cimalsa al Far d’Empordà, província de Girona, i la localitat d’Onda, a Castelló, han estat els emplaçaments triats per la multinacional per a aquests nous desenvolupaments. Es tracta del primer centre logístic que Amazon aixeca en totes dues províncies. A més, a la fi d’any començaran a funcionar els punts d’operacions situats en Illescas (Toledo) i Corvera (Múrcia).

A Catalunya, la presència de Amazon ha augmentat progressivament durant els últims anys. Actualment, existeixen tres centres logístics al Prat de Llobregat, Martorelles i Castellbisbal, un centre de distribució a Barberà del Vallès i un centre urbà a Barcelona. La companyia també va anunciar enguany que les estacions logístiques de Tarragona i Barcelona iniciaran operacions a l’octubre i s’uniran a les altres cinc que ja estan en funcionament a Rubí, Montcada i Reixac, Parets i Mollet del Vallès. D’altra banda, Amazon és present en Comunitat Valenciana amb dues estacions logístiques, una acabada d’inaugurar a Alacant i una altra situada a Paterna.

Des de Amazon s’han proposat ampliar l’actual plantilla de més de 12.000 persones a Espanya fins als 15.000 treballadors fixos per a finals de 2021. “Estem orgullosos de la contribució que estem fent a Espanya i a les seves comunitats locals”, ha manifestat el director de Amazon Customer Fulfillment a França, Itàlia i Espanya, Fred Pattje. La companyia de ecommerce compta amb més de 30 centres d’operacions a Espanya. Per a complir amb la seva promesa de creació d’ocupació, el marketplace celebrarà el 16 de setembre el Career Day, una fira d’ocupació que tindrà lloc en el nou centre logístic d’Illescas, Toledo, per a tancar la contractació de mil persones.