18 de septiembre de 2021 | Actualizado 9:45

Catalunya prohibeix la circulació de camions en l’AP-7 durant els diumenges de setembre

Els transportistes lamenten les noves restriccions i adverteixen de les conseqüències econòmiques de la mesura
E.M.

El pas de camions per l’AP-7 a Catalunya estarà prohibit durant els diumenges d’aquest mes de setembre. Concretament, la mesura del Servei Català de Trànsit afecta als vehicles que superin els 7,5 tones de massa màxima autoritzada entre les 17 i les 22 hores. Trànsit s’escuda en les retencions viscudes durant el passat cap de setmana per les operacions de retorn, que “es poden repetir en circumstàncies similars”, i en la fi dels peatges per la finalització de les obres de l’AP-7. Aquestes circumstàncies han motivat un “increment considerable” de vehicles que utilitzen aquesta via d’alta capacitat, entre ells, els vehicles pesants. Una de les solucions que preveu és sol·licitar l’obertura de més carrils en el peatge de La Roca del Vallès, ja que l’existència de cinc carrils oberts durant aquest cap de setmana va ocasionar congestions quilomètriques.

Arran de la publicació de les noves restriccions, les associacions de transportistes han criticat l'”estigmatització del transport de mercaderies per carretera”. De fet, les associacions catalanes del sector han decidit presentar un recurs avui mateix davant els tribunals del Contenciós-Administratiu, per a demanar la suspensió cautelar d’aquestes noves restriccions.

Per part seva, CETM ha denunciat que “aquesta norma no té en compte l’impacte negatiu que suposarà per a les empreses del sector, incrementant els seus costos, ja que hauran de mantenir inactives les seves flotes durant l’horari restringit o planificar rutes més elevades quant a temps i diners”. A més, la principal patronal espanyola de transport per carretera afegeix que els camions han estat els principals que “han estat abonant l’import dels peatges durant el seu funcionament”.

Els transportistes han recorregut als tribunals per a una suspensió cautelar de les noves restriccions

La Federación Nacional de Asociaciones de Transportes de España (Fenadismer) assegura que no es van aixecar les barreres de les cabines de control dels peatges de Martorell i de La Roca del Vallès i així van originar un “embut”, ni es va habilitar un carril addicional en direcció a Barcelona, “la qual cosa hagués permès donar major fluïdesa a la circulació de vehicles”. Per part seva, la Federació d’Autotransport de Tarragona (Feat) ha confirmat el problema en el peatge de Martorell, que només tenia dues barreres aixecades. “Novament, l’Administració ha pres una decisió improvisada i sense el consens del sector, sent la forma més fàcil d’arreglar el problema el treure una resolució que modifiqui les actuals restriccions al trànsit”, apunten des de Feat.

“El marge de temps per a replanificar les càrregues i lliuraments per al dilluns és mínima”
Antonio Martínez President del Gremi de Transports i Logística de Catalunya

Des de CETM esperen que aquesta mesura no s’estengui en el temps i “no es converteixi en una norma perpètua”. Per part seva, Fenadismer ha alertat “dels gravíssims perjudicis que pot ocasionar a l’activitat productiva exportadora del nostre país” si s’estén en el temps aquest tipus d’actuacions. El 60% de les exportacions espanyoles circulen per l’AP-7 amb destinació a la resta d’Europa, uns 12.000 camions que prenen aquesta via que veurien reduïda la seva activitat els diumenges perquè els diumenges a la tarda la circulació d’aquests vehicles està restringida en les carreteres franceses, ha lamentat Fenadismer.

El Gremi de Transports i Logística de Catalunya ha titllat de “irracional” la mesura de Trànsit i creu que existeix el risc que “es danyi alguna càrrega o que es detinguin les cadenes de producció” els dilluns. “Entenem que amb la Diada Nacional de Catalunya es vulgui evitar un segon diumenge de col·lapse, però insistim que el marge de temps per a replanificar les càrregues i lliuraments per al dilluns és mínima”, sosté el president del Gremi de Transports, Antonio Martínez.

Centro de preferencias de privacidad

Anuncios

Estadísticas

Google Analytics