18 de septiembre de 2021 | Actualizado 9:45

El millor mes d’agost de la història del port de Barcelona reforça la seva tendència alcista

L'evolució registrada en el vuitè mes de l'any potencia el creixement en contenidors, que ja és el 5,6% superior a l'etapa prepandèmic
Terminal BEST Hutchison Ports en el port de Barcelona | BEST

El moviment de mercaderies en els molls del port de Barcelona ha superat els 5,6 milions de tones i els 313.000 contenidors de 20 peus (teus) a l’agost. Es tracta de les millors dades d’un mes d’agost de la història del recinte català. Amb aquests resultats, ha reforçat la tendència alcista dels últims mesos, que li ha permès situar-se per sobre del volum prepandèmic en contenidors i reduir la bretxa en el moviment total de mercaderies.

El tràfic de contenidors, situat en 2,4 milions de teus fins a l’agost, ja és el 5,6% superior al registrat en el mateix lapse de temps de 2019, l’últim any comparable abans de la pandèmia. Si la xifra de contenidors es contrasta amb aquest mateix període de 2020, el percentatge de creixement ascendeix al 31,1%. A més, amb el moviment registrat a l’agost, ja són 17 mesos consecutius amb més contenidors plens d’exportació que d’importació. En l’acumulat fins al vuitè mes de l’exercici, s’han comptabilitzat un total de 534.000 teus plens d’exportació, que suposa el 12,5% més que en l’últim any prepandèmic, i altres 398.900 d’importació, el 1,2% menys que en el mateix període de 2019. En tot cas, els d’importació estan creixent a un ritme superior als d’exportació en els darrers mesos.

Es compleixen 17 mesos consecutius amb més contenidors plens d’exportació que d’importació

El transbord és l’altre gran vector de creixement en l’àmbit dels contenidors, especialment els plens, ja que els buits se situen per sota de les xifres prepandèmiques fins a l’agost. En canvi, els de cabotatge encara són inferiors als que gestionava el recinte català en 2019, segons les últimes xifres facilitades per l’autoritat portuària.


La Xina prossegueix com el principal soci comercial del port de Barcelona. S’han gestionat més de 287.000 contenidors plens amb el gegant asiàtic fins al juliol, la qual cosa representa un ascens pròxim al 25%. Creixen a major ritme les importacions que les exportacions i pràcticament la descàrrega de contenidors plens amb origen a la Xina dobleguen a la càrrega.

El volum total de mercaderies dels vuit primers mesos de 2021 es manté per sota de l’etapa anterior a l’inici de la pandèmia, amb un total de 44,3 milions de tones. Concretament, la contracció és del 4,3%, en gran part producte de la disminució dels granels líquids. De fet, aquesta partida ha decrescut en 2021, tant si es compara amb les dades de 2019 com amb els de 2020. El descens dels hidrocarburs, especialment la gasolina, el gasoil i el gas natural, és el principal causant de la baixada dels líquids en el port de Barcelona durant aquest exercici.

L’intercanvi comercial de contenidors plens amb la Xina ha crescut el 25% fins a l’agost

Per part seva, els granels sòlids han superat la cota dels tres milions de tones fins a l’agost, una xifra superior a la de 2019 i 2020. La sal comuna s’ha convertit en el principal vector de creixement d’aquest segment, amb 300.000 tones més que en els vuit primers mesos de l’any passat.

Quant al tràfic de vehicles, s’ha frenat la dinàmica de recuperació. La crisi dels microxips, unit a la transformació que està patint la indústria de l’automoció, està dificultant el moviment d’aquesta mena de mercaderies en el port de Barcelona. Fins a l’agost, s’han registrat 340.106 unitats, una xifra per sota de la del 2020 i a molta distància dels volums prepandèmics. En els vuit primers mesos de 2019, el recinte català va experimentar un tràfic de vehicles de més de 520.000 unitats.

MILLORA LA QUOTA FERROPORTUARIA
A excepció dels vehicles, tant el moviment de contenidors com el de granels per ferrocarril des de o cap al port de Barcelona s’ha situat fins a agost per sobre de l’acumulat tant de 2020 com de 2019. De fet, la quota ferroviària de contenidors ha ascendit al 16%. Més de 216.000 teus s’han pujat o baixat d’un tren en el port de Barcelona durant els vuit primers mesos de l’exercici. En el cas dels automòbils, malgrat que en volum no han aconseguit les xifres de 2019, la quota ferroviària és superior a la de l’exercici prepandèmic i ja són el 42% del total els que entren o surten del recinte portuari per tren.


RECUPERACIÓ GRADUAL DE PASSATGERS

Els passatgers estan recuperant de manera progressiva la seva presència en el port de Barcelona. De fet, el retorn dels creuers està permetent una millora en aquest sentit, si bé, lluny encara de les dades anteriors a la pandèmia. Agost ha estat el millor mes en creueristes des de febrer de 2020, mes previ a la declaració de l’estat d’alarma i als confinaments generalitzats a tot el món, amb un total de 71.562 viatgers en creuer. També s’han produït millores en els viatgers en línia regular o ferries.

Centro de preferencias de privacidad

Anuncios

Estadísticas

Google Analytics