23 de septiembre de 2021 | Actualizado 13:09

Mercè Conesa desembarca com a directora en el Incasòl

S'incorpora a l'entitat urbanística de Catalunya després de finalitzar al juliol la seva etapa com a presidenta en el port de Barcelona
Mercè Conesa | Juanjo Martínez

La Generalitat de Catalunya ha nomenat a Mercè Conesa, expresidenta del port de Barcelona des de 2018 fins el mes de juliol passat, com a nova directora del Institut Català del Sòl (Incasòl). Aquest organisme públic està adscrit a la conselleria de Polítiques Digitals i Territori i d’ell depenen empreses com Cimalsa. Incasòl compta amb competències urbanístiques en matèria de planejament i gestió, a més la Generalitat li atribueix la promoció pública d’habitatge a Catalunya.

Mercè Conesa (1968) és llicenciada en Dret per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), especialitzada en urbanisme i ordenació del territori. Compta amb un màster en Dret i Gestió per la Universitat Pompeu Fabra, un programa d’Alta Direcció d’Empreses de IESE, un programa de Lideratge per a la Gestió pública també de IESE i un altre de Lideratge i Innovació en polítiques públiques de Esade. Amb anterioritat a la seva etapa en el port de Barcelona, Conesa va ser alcaldessa de Sant Cugat del Vallès des del 2010 fins al 2018, i presidenta de la Diputació de Barcelona, des del 2015 fins al 2018.