17 de octubre de 2021 | Actualizado 10:31
D'esquerra a dreta: Xavier Marcé (Ajuntament de Barcelona), Damià Calvet (port de Barcelona), Ignacio Erroz (Marina Port Vell), Carles Prieto (subdelegació del Govern) i Isidre Gavín (Generalitat de Catalunya) | Marina Port Vell

Marina Port Vell potencia el seu protagonisme en les grans eslores amb noves inversions

La marina del port de Barcelona per a grans iots invertirà 20 milions d'euros a millorar les seves instal·lacions

Les obres de remodelació de les instal·lacions de Marina Port Vell Barcelona es duran a terme en el transcurs de 2022. La marina especialitzada en iots de gran eslora treballa en un “un projecte de reposicionament”, dotat amb una inversió de 20 milions d’euros. Concretament, es contemplen actuacions de “reordenació de la làmina d’aigua, un projecte de paisatgisme i la implantació d’un nou sistema de subministrament de combustible”. Segons ha explicat el director general de Marina Port Vell, Ignacio Erroz, les actuacions finalitzaran en 2023.

“És molt important el concepte de gran eslora, perquè ens permet diferenciar-nos d’altres ubicacions del mediterrani i genera sinergies amb altres actors presents en el port”, ha manifestat el president de l’Autoritat Portuària de Barcelona, Damià Calvet, durant la presentació del pla inversor de Marina Port Vell. També ha aprofundit en aquesta qüestió Ignacio Erroz, que ha recordat que el negoci dels iots de grans dimensions no ha deixat de créixer des dels anys 90. En aquest sentit, ha avançat que les perspectives per als pròxims anys mostren una dinàmica expansiva. Per això, Marina Port Vell, ha continuat el seu director general, ha apostat per realitzar aquestes noves inversions que afermaran Barcelona com hub nàutic.

Passador

Los 3 ejes inversores de Marina Port Vell

Per part seva, el secretari de Territori i Mobilitat de la Generalitat de Catalunya, Isidre Gavín, ha subratllat la importància de l’activitat portuària, que “ha de ser un motor econòmic”. En aquest sentit, ha recordat el paper que representa Ports de la Generalitat, a més dels recinte d’interès general de Barcelona i Tarragona en l’ecosistema portuari català.

A més de les inversions anunciades, Marina Port Vell ha realitzat una “important aposta en favor del compromís que mantenen amb el port de Barcelona, la ciutat i el seu entorn” amb una contribució econòmica per a millorar els accessos ferroviaris al recinte portuari. Aquesta aportació, segons ha explicat l’entitat, es vehicularà a través del Fons Financer d’Accessibilitat Terrestre Portuària.