24 de octubre de 2021 | Actualizado 8:02

El port de Barcelona crea la figura del cap de Sostenibilitat Ambiental

Incorporarà el proper mes de gener a Hector Calls, que portava 13 anys com a responsable de Marine en la consultoria ambiental Tecnoambiente
Héctor Calls Martínez | Autoritat Portuària de Barcelona

L’Autoritat Portuària de Barcelona crea la nova figura del cap de Sostenibilitat Ambiental per a afermar la seva estratègia en aquest àmbit. La nova posició serà exercida per Héctor Calls, que tindrà sota la seva responsabilitat les àrees de Medi Ambient i de Transició Energètica a partir de la seva incorporació l’1 de gener de 2022. Aquesta decisió de l’entitat portuària continua la línia traçada per a “reforçar la protecció del medi ambient, consolidar el desenvolupament sostenible i impulsar la transició energètica”, ha explicat el port català en un comunicat.

Héctor Calls Martínez té més de 22 anys d’experiència en consultoria i prospecció ambiental, concretament en l’àmbit marítim i portuari. És llicenciat en Ciències de la Mar i compta amb un màster en Enginyeria i Gestió Portuària amb una especialitat en Dragatge Portuari. A més d’especialitzar-se en els aspectes mediambientals dels projectes portuaris i marins, el nou Cap de Sostenibilitat Ambiental té experiència en prospecció hidrogràfica, geofísica, oceanografia i enginyeria marítima, a més de coneixements en l’ús de tecnologies d’avantguarda en projectes nacionals i internacionals. Fins a la seva incorporació a l’autoritat portuària, era el responsable del departament Marine de la consultora ambiental Tecnoambiente, càrrec al qual va accedir en 2007.

Héctor Calls Martínez tindrà sota la seva directriu les àrees de Medi Ambient i Transició Energètica

La creació d’aquest nou càrrec dins de l’organigrama del port de Barcelona respon al desig d’incloure “un enfocament integrador i transversal a tota l’organització”, que segueixin les directrius fixades quant a sostenibilitat en l’IV Pla Estratègic 2021-2025, com la descarbonització de l’activitat marítim-portuària o un nou model energètic. Per a aconseguir aquesta meta, l’enclavament portuari fomentarà la sostenibilitat des del triple vessant ambiental, econòmica i social.