24 de octubre de 2021 | Actualizado 8:02

La Generalitat inicia a l’octubre el tercer carril en l’Eix Diagonal entre Vilafranca i Capellades

La inversió de 79 milions d'euros inclou un conjunt d'actuacions ampli en diversos trams de la infraestructura viària
Generalitat de Catalunya

El departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori de la Generalitat de Catalunya començarà a l’octubre les obres en l’Eix Diagonal en el tram comprès entre Vilafranca del Penedès i Igualada que corresponen a la C-15 i la C-37. Amb una inversió de 79 milions d’euros, Territori construirà un tercer carril i un separador central entre Vilafranca del Penedès i Capellades i desdoblegarà un tram entre Capellades i Igualada. L’objectiu d’aquestes millores és “facilitar els avanços i la fluïdesa de la circulació i reduir el risc d’accidents frontals”, segons expliquen en un comunicat. L’execució d’aquests treballs previstos es realitzarà en un total de 24 mesos i es dividirà en diversos projectes.

El nou projecte inclou la construcció d’un tercer carril i la instal·lació d’un separador físic central entre Vilafranca del Penedès i Capellades, així com un desdoblament del tram entre Capellades i l’enllaç de La Torre de Claramunt. En el tram de 31 quilòmetres existent entre Vilafranca del Penedès i Igualada, es registren intensitats de trànsit que oscil·len entre els 13.500 i els 23.000 vehicles al dia. Es reforçarà la separació entre sentits per a millorar la seguretat en aquells trams on no sigui possible ampliar el nombre de carrils. D’altra banda, també està prevista la construcció i millora de vies laterals per a la circulació de maquinària agrícola.

L’Eix transversal, des de la seva posada en marxa en 2011, ha experimentat un increment elevat de trànsit

El denominat Eix Diagonal es va posar en marxa l’any 2011 i és la infraestructura que connecta altres vies vertebradores, com l’Eix Transversal (C-25), l’AP-7, la C-31, la C-32 i l’A-2. Ha experimentat un creixement acumulat del 35%, amb un elevat percentatge de trànsit pesat, que supera el 12% en algun tram. Només en el tram comprès entre Vilanova i Vilafranca del Penedès, registra un trànsit diari aproximat de 30.000 vehicles. Des de la seva inauguració, ha potenciat les comunicacions intercomarcals i l’activitat econòmica de la zona per la qual transcorre per les possibilitats d’intercanvi que ofereix, ha assegurat el Govern.