26 de octubre de 2021 | Actualizado 17:19

Adif restableix la circulació entre Tarragona i Reus després de les obres del Corredor Mediterrani

Els talls es van iniciar el 17 de juliol per a substituir els desviaments convencionals coincidents amb els nous desviaments d'ample mixt
Actuacions a l'entorn de Tarragona | Adif

L’Administrador d’Infraestructures Ferroviàries (Adif) ha restablert avui la circulació ferroviària a tota la línia Tarragona-Reus després de finalitzar les “complexes” actuacions, iniciades el mes de juliol passat, per al desenvolupament del Corredor Mediterrani a Catalunya. L’organisme ha indicat que es prolonga dues setmanes més “el tall del tram Port Aventura-Tarragona per a seguir amb la instal·lació de cinc aparells de via d’ample mixt i dos canviadors de fil”. Durant aquest període, ha subratllat Adif, “els trens dièsel de mercaderies podran accedir en format de maniobres”. El restabliment del trànsit s’ha produït per totes dues vies entre Torredembarra i Reus, trajecte que ha estat tallat aquest cap de setmana per a permetre el canvi dels enclavaments de les estacions de Tarragona i Tarragona Classificació.

Les actuacions han comprès la substitució d’aparells de via i la instal·lació del tercer fil

En el tram Sant Vicenç de Calders-Nus de Vila-seca, durant els treballs previs s’havien muntat 16 aparells de via d’ample mixt en les estacions de Tarragona i Tarragona Classificació en caps de setmana, per ser elements compatibles amb la circulació ferroviària. Adif ha assenyalat que el 17 de juliol del present any “es van iniciar els talls a Tarragona Classificació per a iniciar la substitució dels desviaments convencionals coincidents amb els nous desviaments d’ample mixt”. L’organisme ha ressaltat que, en “tan sols dos mesos, s’han substituït 24 aparells de via dos canviadors de fil en les estacions de Tarragona, Tarragona Classificació i Tres Camins”. A més, s’ha continuat amb la instal·lació del tercer fil, s’ha ajustat la catenària per a fer-la compatible amb l’ample convencional i internacional i s’ha realitzat la substitució de travesses en l’estació de Tarragona Viatgers.

Adif ha afirmat que aquesta actuació “ha estat sens dubte una de les més complexes que s’han emportat a Espanya en els últims anys a causa de l’elevat nombre de desviaments substituïts i la seva tipologia”. L’organisme ha afegit l'”afecció i modificació dels enclavaments de Tarragona i Tarragona Mercaderies per a poder accionar els nous aparells instal·lats, en un termini molt reduït de temps”. Per a això, ha continuat, “els treballs descrits han requerit una exhaustiva planificació i coordinació amb els diferents agents i entitats afectades per a minimitzar les afeccions tant al trànsit de viatgers com al de mercaderies”. Adif ha subratllat que una vegada “finalitzi la instal·lació del tercer fil entre Castellbisbal i Vila-seca, l’àrea industrial i el port de Tarragona tindran connexió directa en ample estàndard amb Europa”.