24 de octubre de 2021 | Actualizado 8:02

La càrrega general supera els nivells previs a la pandèmia en el port de Tarragona

El recinte ha registrat un moviment total pròxim als tres milions de tones el mes d'agost, la major xifra des de maig de 2019
Autoritat Portuària de Tarragona

El tràfic de càrrega general del port de Tarragona ja supera els nivells previs a la pandèmia del Covid-19. S’ha incrementat el 24,3% en els vuit primers mesos de l’any respecte al mateix període de 2019, segons l’Autoritat Portuària de Tarragona. Pel que respecta a la comparació amb el període comprès entre gener i agost del 2020, la càrrega general s’ha disparat el 39,5%, amb més de 1,5 milions de tones. En aquest apartat creixen tant la càrrega general convencional, que ha augmentat el 48,2%, com la càrrega general en contenidor, que ha crescut el 14,1% respecte al mateix període de l’any passat.

“El bon comportament de les mercaderies conteneritzades”, ha assenyalat la institució, “és resultat de la nova aposta realitzada des de fa uns mesos per l’Autoritat Portuària de Tarrragona per aquesta mena de trànsit”. Així, en el cas del moviment de contenidors, s’ha aconseguit un creixement del 48,5% en les tones conteneritzades respecte d’agost de 2020, i del 14,1% en l’acumulat de l’any. Pel que al nombre de contenidors, el recinte tarragoní ha registrat el mes d’agost un total de 5.290 teus, el 54% més que en el mateix mes de l’any passat. En els vuit primers mesos de 2021, s’han aconseguit els 34.298 teus, el 16% més que en el mateix període de 2020.

+54%

El tráfico de contenedores ha crecido el 54% en el mes de agosto con respecto al ejercicio anterior

S’ha produït “una recuperació de tràfics importants en l’estructura de mercaderies”. En aquest sentit, l’autoritat portuària ha ressaltat els casos dels productes energètics, petrolífers i agroalimentaris. Referent al tràfic total, el port de Tarragona ha registrat una mica més de 20,4 milions de tones en els vuit primers mesos de 2021, el 24,2% més que en el mateix període de l’any passat. A aquesta dada han contribuït les xifres del mes d’agost, que han estat qualificades per l’autoritat portuària com a “extraordinàries”, amb un increment del 44,1% sobre el mateix mes de l’any passat, fregant els tres milions de tones.

En el vuitè mes de l’any, els líquids a dojo han crescut el 32,3% amb prop de 1,9 milions de tones, mentre que els sòlids han superat les 836.000 tones, el 74% més que a l’agost de 2020. La càrrega general ha sumat 181.500 tones, el 64,7% més que en el mateix mes de 2020. Pel que respecta a l’acumulat de l’any, el moviment de líquids a dojo ha experimentat un increment del 20,2%, fins a superar els 14,2 milions de tones. Els granels sòlids, per part seva, s’han incrementat el 33,9% entre gener i agost, amb més de 4,6 milions de tones.

El port de Tarragona presenta xifres positives en pràcticament tots els tràfics entre gener i agost

L’autoritat portuària ha subratllat que el recinte “presenta dades positives en pràcticament tots els tràfics entre gener i agost”. D’aquesta manera, els productes agroalimentaris han superat els tres milions de tones i han crescut el 19,9%. El creixement dels productes químics en els vuit primers mesos de 2021 ha estat del 40,7%, fins a aconseguir 1,6 milions de tones, mentre que els siderometal·lúrgics han crescut el 132,8% en aquest període en comparació amb el passat exercici.

l moviment de vehicles ha descendit en 2.000 unitats el mes d’agost, però en l’acumulat segueix el 16,3% per sobre del període gener-agost de 2020. Pel que respecta als socis comercials del port de Tarragona, la institució ha destacat el paper del Brasil, amb un pes del 3,3% sobre el total del tràfic marítim. La llista la continuen encapçalant Líbia, amb un pes del 9,4% sobre el total, Algèria (7,2%) i Rússia (7%). La llista dels 10 primers països la completen Nigèria, Itàlia, els Estats Units, Turquia, l’esmentat Brasil i Guinea Equatorial.