24 de octubre de 2021 | Actualizado 8:02

PcComponentes prova el sistema de Hapiick per a la recollida de comandes en línia

La prova pilot a Barcelona permetrà una millor optimització de l'espai i l'eliminació de les taquilles habituals
PcComponentes

L’empresa de ecommerce de tecnologia PcComponentes ha instal·lat un terminal intel·ligent per a recollir les comandes realitzades via web a la seva botiga en el Xperience Center de Barcelona. Aquest servei és una prova pilot que té l’objectiu d’estendre el servei a altres punts físics de la companyia. El terminal, ofert per Hapiick, empresa de solucions click and collect i d’última milla, permet una millor optimització de l’espai, altres opcions de postvenda i es diferencia dels taquillers habituals que no cal buscar un caseller concret, com succeeix amb els lockers.

El servei oferirà opcions postvenda com les devolucions o lliuraments per a reparacions

L’usuari haurà de mostrar el codi QR facilitat en el seu mòbil una vegada el paquet estigui llest per a recollir. La taquilla distribuirà automàticament a través de la seva finestreta el producte. L’aplicació d’aquesta tecnologia suposa, segons PcComponentes, una fita, perquè l’empresa s’ha convertit “en el primer retail d’electrònica a utilitzar aquest servei de click and collect”, que també pot oferir altres opcions postvenda, com les devolucions o el lliurament per a reparació de productes. En aquestes proves pilot, els serveis posteriors a la venda encara no estan disponibles perquè l’empresa vol avaluar primer els resultats de l’assaig. 

Segons la companyia, aquest servei també ofereix avantatges als empleats optimitzant la gestió de les comandes. Amb 125 slots per producte, el programari del sistema és capaç de distribuir automàticament els productes, sense necessitat de dedicar un espai fix a cadascun d’ells. Així, “l’empleat només hauria de col·locar el codi de barres en el producte corresponent perquè el terminal faci la resta del treball”, expliquen fonts de l’empresa de ecommerce.