24 de octubre de 2021 | Actualizado 8:02

Tarragona rep al primer creuer de la temporada després de l’aturada per la pandèmia

El nou moll de Balears està preparat per a subministrar energia elèctrica als creuers per a reduir les emissions durant la seva escala
Port de Tarragona

El port de Tarragona ha rebut el primer creuer de la temporada 2021 després de la parada mundial del sector a causa de la pandèmia. El president del port, Josep Maria Cruset, va obsequiar al capità del vaixell ‘Bolette’ amb una mètopa per a celebrar la seva arribada al dic de Llevant, a l’espera de la inauguració en els pròxims dies del Moll de Balears després d’un anys d’obres. “Malgrat ser aquest un any sense activitat de creuers a tot el món, el sector ha treballat molt dur per a programar algunes escales aplicant les mesures sanitàries i de seguretat necessàries”, ha explicat Josep Maria Cruset. En l’acte també van ser presents la directora d’Operacions Portuàries de l’autoritat Portuària de Tarragona, Núria Obiols, i representants de l’empresa consignatària Marmedsa, com la branch manager, Mercedes Marcos. ‘Bolette’ pertany a Fred Olsen Cruise Line, empresa noruega amb seu al Regne Unit, té una capacitat de 1.338 passatgers i procedeix de Cádiz per a acabar la seva ruta a Castelló. De cara a la tardor, el port de Tarragona preveu l’arribada de cinc creuers a l’octubre i un al novembre, si bé encara no estan confirmats.

D’altra banda, les obres del Moll de Balears finalitzaran en els pròxims dies. Aquesta ampliació, que ha rebut una inversió de més de 30 milions d’euros, augmentarà en 700 metres l’extensió on podran atracar els creuers. El nou Moll de Balears disposa de cinc arquetes per a subministrar energia elèctrica als creuers, “un servei que permetria als vaixells no cremar combustibles fòssils durant la seva estada en el port”, i així reduir les emissions de CO2. Una d’aquestes arquetes ja està connectada a la xarxa per a respondre a les primeres demandes que puguin sorgir.

L’activitat dels creuers es va suspendre a partir de la declaració de l’estat d’alarma al març de 2020. En el cas del port de Tarragona, l’últim vaixell turístic, ‘Marella Dream’ de la companyia Marella Cruises, va realitzar una escala el 5 de març de 2020 amb 1.462 passatgers a bord. En altres recintes ja s’ha reprès l’activitat després de l’aturada d’un any. Per part seva, Barcelona va reprendre els creuers a la fi de juny amb el ‘MSC Grandiosa’ i el ‘Mein Schiff 2’ va escalar a València en les mateixes dates, entre altres.