26 de octubre de 2021 | Actualizado 16:53

El BNEW es consolida com a iniciativa híbrida per a connectar a la nova economia

La segona edició de la trobada supera les xifres de l'exercici anterior i ja suma més de 11.000 participants
D'esquerra a dreta: Pere Navarro i Blanca Sorigué | CZFB

L’esdeveniment híbrid Barcelona New Economy Week (BNEW) compleix el propòsit de doblegar les seves xifres de cara a la seva segona edició, que tindrà lloc del 5 al 8 d’octubre. Enguany, les més de 200 sessions organitzades en els quatre dies d’esdeveniment pertanyeran a deu temàtiques diferents, el doble que en la seva primera edició, que seran retransmeses en deu platós repartits per la capital catalana. A les temàtiques del seu debut (Logistics, Real Estate, Digital Industry, Economic Zones i Ecommerce) se sumen Sostenibility, Talent, Mobility, Science i City, que tindran lloc en set espais “singulars” de Barcelona, com La Pedrera, La Boqueria, Roca Barcelona Gallery i l’Antiga Fàbrica Damm. Aquest últim emplaçament acollirà les ponències i sessions sobre Logistics. Mes de mil startups participaran enguany i la presència internacional supera el 50%, tant en el nombre de ponents, que va més enllà dels 800, com en els participants. L’objectiu d’aquest esdeveniment híbrid és “liderar una venda d’oportunitats de cara a la recuperació econòmica”, ha manifestat el delegat especial de l’Estat del Consorci de la Zona Franca de Barcelona, Pere Navarro.

“És un esdeveniment que reactiva i activa l’economia des de l’origen del propi esdeveniment”
Blanca Sorigué Directora general del Consorci de la Zona Franca de Barcelona

Segons els promotors del BNEW, participaran 145 països, amb un major protagonisme del continent americà, encara que també d’Àfrica i el Sud-est Asiàtic, d’aquí ve que els horaris de les sessions estiguin ajustats a aquests territoris en la mesura que sigui possible. En comparació amb el seu debut, la presencialitat augmenta del 10% de la seva primera edició al 30% i cada plató de televisió dels deu que estaran repartits per la ciutat tindrà una capacitat màxima de 150 persones.

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, serà present en la inauguració de l’esdeveniment híbrid al costat de la delegada del Govern a Catalunya, Teresa Cunillera, i en l’acte de clausura està prevista la participació de la ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, així com representants de l’ajuntament i de la Generalitat de Catalunya. A més, es lliuraran nou premis a startups, un per cada temàtica a excepció de la BNEW City i en comparació amb els cinc repartits en 2020, que comptarà amb la presència de la vicepresidenta primera del Govern espanyol i ministra d’Assumptes Econòmics, Nadia Calviño.

“El BNEW serà un espai de consens econòmic i polític”
Pere Navarro Delegat especial de l'Estat del Consorci de la Zona Franca de Barcelona

D’altra banda, s’ha proposat reactivar l’ús de la ciutat mitjançant la creació de 200 llocs de treball directes i més de 700 ocupacions indirectes. “És un esdeveniment que reactiva i activa l’economia des de l’origen del propi esdeveniment”, va manifestar la directora general de la Zona Franca de Barcelona, Blanca Sorigué. Si bé encara no s’han tancat les inscripcions de participants, s’han superat els 11.000 registres professionals de l’any passat. En la mateixa línia, també es plantegen que el nombre de contactes superi els 25.000 de 2020. Per a això, han millorat la plataforma digital i han implementat intel·ligència artificial amb un algorisme que enllaça empreses segons els seus interessos. D’aquesta manera, el BNEW serà “un espai de consens econòmic i polític”, segons Pere Navarro, on hi haurà empreses de diferent tamany i de tot el món. “Barcelona no pot viure només de la seva herència, sinó que ha de continuar sembrant, cal conrear-ho i alimentar-ho cada dia”. Per això, el BNEW aspira a ser una xarxa de generació de negocis com l’any 2020, perquè també “ajuda a col·locar Barcelona en el mapa dels esdeveniments”.