27 de octubre de 2021 | Actualizado 19:14

Essity confia a Barcelona el seu centre global d’excel·lència de la cadena de subministrament

La companyia incorpora un sistema de gestió únic i centralitzat per a coordinar les seves més de 200 magatzems i 3.000 càrregues diàries
Essity

L’empresa global d’higiene i salut Essity estableix el seu centre d’excel·lència a Sant Joan Despí (Barcelona), des d’on coordinarà la seva cadena de subministrament i operacions logístiques del grup a nivell global. D’aquesta manera, la companyia comptarà amb un sistema de gestió únic i centralitzat que permetrà “l’estandarització de processos i una major automatització de magatzematge”, així com una optimització del rendiment de Essity. El nou centre d’excel·lència, gestionat per un equip de 60 persones, serà el responsable de coordinar les operacions de més de 200 magatzems repartits per tot el món i més de 3.000 càrregues diàries completes de camions.

“Barcelona és una localització excepcional per a situar el nostre centre d’excel·lència, ja que concentra una bona part del talent especialitzat i la formació necessària en cadena de subministrament que necessitem per a millorar l’eficiència i aconseguir les millors pràctiques”, ha manifestat el Country Manager de Essity Iberia, José Ramón Iracheta. Així mateix, l’empresa ha apostat per la incorporació de noves tecnologies i sistemes d’intel·ligència artificial per a avançar cap a la transformació digital del seu negoci. D’altra banda, Essity està enfocada en la sostenibilitat per a reduir la seva petjada ambiental. De cara al 2030, s’han proposat l’objectiu de reduir el 18% de les seves emissions relacionades amb matèries primeres, transport i residus, a més del 25% menys en relació a les seves emissions d’energia i electricitat.

La multinacional d’higiene i salut és present a Espanya des de 1998 i la seva plantilla ascendeix a 1.200 empleats distribuïts entre oficines i plantes de producció. Actualment, Essity manté un centre logístic internacional a Puigpelat (Tarragona) i dues plantes de producció en Allo (Navarra) i Teide (Illes Canàries), a més d’oficines comercials a Madrid i Sant Joan Despí (Barcelona).