17 de octubre de 2021 | Actualizado 10:31

Decathlon estudia l’automatització del seu nou magatzem en la ZAL de Barcelona

L'activitat de la nova plataforma de 96.000 metres quadrats redundarà també en un augment del tràfic de contenidors de Barcelona
Vista aèria de la nova plataforma de Decathlon en la ZAL del port de Barcelona | Decathlon

El retailer especialitzat en moda i material esportiu Decathlon planteja la possibilitat d’automatitzar la seva nova plataforma logística en la Zona d’Activitats Logístiques (ZAL) del port Barcelona. L’automatització del nou hub logístic, operatiu des de principis de setembre després de la finalització a l’agost el trasllat d’activitat a la nova ubicació, seguiria els passos de la implantació de transformació digital que ja va començar a introduir en 2019 amb el sistema RFID en la totalitat dels seus productes i punts de venda de les seves botigues.

Amb una inversió total de 53,4 milions d’euros després del seu acord en 2018 amb Cilsa, la societat explotadora de la ZAL del port de Barcelona, la recentment inaugurada plataforma logística té una extensió de 95.987 metres quadrats. En aquest espai ocupat per Decathlon en règim de lloguer, es troben dos edificis de 46.610 metres quadrats cadascun i una tercera infraestructura de serveis de 2.767 metres quadrats, que inclou les oficines, les sales tècniques i un passadís de connexió entre totes dues naus. A més, el magatzem disposa de 112 molls amb sistema automàtic de retenció de camions i quatre molls per a descàrrega de furgonetes.

Un dels objectius que la multinacional francesa s’ha marcat és el d’incrementar el seu tràfic marítim a través del port de Barcelona i aconseguir un volum de 60.000 teus al final de l’any. “La idea és que ells creixin amb nosaltres”, ha reconegut el director general de Cilsa, Alfonso Martínez.

60.000 teus

Decathlon preveu incrementar el seu tràfic marítim a Barcelona fins als 60.000 teus

Des de Decathlon España confirmen que el centre logístic ha començat la seva activitat amb 325 empleats, als quals se sumaran en els pròxims mesos noves contractacions fins a aconseguir els 400 llocs de treball. “El nou centre continental és un dels primers passos de Decathlon dins de l’important procés de transformació logística i de la seva cadena de valor fins a 2024 que hem començat enguany”, ha manifestat el líder de Transformació Logística de Decathlon España, Daniel Mangas. Per a complir el seu compromís amb el medi ambient, han utilitzat “materials de construcció respectuosos amb la petjada de carboni” i s’han instal·lat plaques fotovoltaica per a autoconsum, a més d’un sistema integrat de gestió de l’edifici per al control de la il·luminació artificial mitjançant Leds de baix consum regulables mitjançant sensors de presència.