26 de octubre de 2021 | Actualizado 17:06

El port de Barcelona dirigirà el grup de treball de Logística Multimodal de In-Move

El president del recinte portuari, Damià Calvet, ha recordat que Barcelona és el primer port en tràfic ferroportuari de l'Estat
D'esquerra a dreta: Damià Calvet (Port de Barcelona) i Enric Ticó (In-Move by Railgroup) | Port de Barcelona

L’Autoritat Portuària de Barcelona ha assumit la presidència del grup de treball de Logística Multimodal del clúster In-Move by Railgrup. Ho fa de la mà del seu cap d’Estratègia, Jordi Torrent, que serà l’encarregat de representar al recinte portuari. El president del clúster, Enric Ticó, ha estat qui ha proposat al port català per a dirigir aquest grup de treball que té com a objectiu “fixar els reptes i detectar les barreres existents per a desenvolupar una logística sostenibles mitjançant una estratègia multiproductes, multiclient i multimodal basada en el transport de mercaderies per ferrocarril”.

La primera sessió de treball del grup ha tingut lloc en la seu de l’autoritat portuària i ha comptat amb la presència del president del port, Damià Calvet. En el seu discurs, ha posat de manifest “els forts llaços existents entre el port de Barcelona i el clúster”, amb qui comparteixen “l’aposta inequívoca pel transport de mercaderies per ferrocarril”.

“El port de Barcelona és el primer en multimodalitat marítim-ferroviària de tot l’Estat. Les xifres ens avalen”, ha recordat Damià Calvet. La quota del transport ferroviari de contenidors va aconseguir en el primer semestre de l’any el 16,1% i en el cas dels vehicles supera el 40%. En aquest context, ha subratllat la necessitat d’accelerar el desenvolupament del Corredor Mediterrani i la incorporació de terminals intermodals i les connexions entre els centres logístics. En aquesta reunió també s’han tractat altres temes, com la definició de l’estratègia logística necessària per a impulsar un model de transport de mercaderies més respectuós amb el medi ambient, en línia amb l’objectiu europeu marcat pel Green Deal per a ser climàticament neutres en 2050, o la tecnologia, amb la digitalització de les cadenes logístiques.