17 de octubre de 2021 | Actualizado 10:31

El sistema d’entregues d’agroalimentaris a Tarragona redueix els temps d’espera

La millor traçabilitat de la mercaderia ha permès als transportistes realitzar una recollida més eficient dels productes
Autoridad Portuaria de Tarragona

El sistema d’entrega d’agroalimentaris (SEA) implantat pel port de Tarragona compleix aquest dimecres un any de vida, en el qual ha aconseguit distribuir més de quatre milions de tones en 154.661 encàrrecs efectius. L’autoritat portuària ha destacat el paper positiu d’aquest “sistema pioner”, que ha permès un lliurament “més ràpid, eficient i econòmic” dels productes agroalimentaris. El SEA ha aconseguit millorar la traçabilitat de la mercaderia, la qual cosa ha permès als transportistes una recollida més senzilla. L’autoritat portuària estima que el temps d’espera dels transportistes s’ha reduït en 50 minuts de mitjana, respecte als 130 minuts de l’exercici anterior. En suma, aquesta millora de l’eficiència ha estalviat 30.000 hores mensuals a les empreses transportistes.

2,5 milions d'euros

Reducció mensual de costos d’oportunidad per a les empreses que operen al port

Això ha implicat la conseqüent reducció dels costos d’oportunitat per a les empreses, que el port de Tarragona xifra en 2,5 milions d’euros mensuals. La menor espera també ha significat una disminució en les emissions de CO?, en passar els transportistes -uns 2.000 camions diaris- menys temps al port de Tarragona. El SEA ha experimentat un gran increment en els lliuraments efectius, sobretot al llarg de l’últim semestre, quan han crescut el 127%. L’autoritat portuària sosté que continuarà treballant “per a fer aquest sistema més potent, àgil i robust” i així beneficiar als transportistes que treballen diàriament en les seves instal·lacions.