17 de octubre de 2021 | Actualizado 10:31

Els amarradors de Mooring a Barcelona presenten preavís de vaga indefinida

Els sindicats acusen l'empresa de no equiparar els salaris als de Cemesa i anuncien una vaga indefinida a partir del 19 d'octubre
Operativa d'amarrament en el port de Barcelona | USTP Barcelona

Els treballadors de l’empresa d’amarrament Mooring & Port Services, que opera en el port de Barcelona, han decidit presentar “un preavís de vaga amb caràcter indefinit el pròxim 19 d’octubre davant els flagrants incompliments” per part de la direcció de l’empresa dels acords adoptats en el marc de la fusió amb l’altra empresa d’amarrament del recinte català (Cemesa). Dins d’aquests incompliments que denuncia el comitè d’empresa de Mooring, els sindicats portuaris han destacat el de la no equiparació salarial entre els amarradors de les dues companyies.

Segons han recordat des de Coordinadora, aquesta equiparació dels sous es va acordar a la fi de l’any passat dins de les negociacions per a la fusió de Mooring i Cemesa. A més, els sindicats “també argumenten que si treballen compartint personal i mitjans, el més just és reclamar l’equiparació de salaris i de drets”.

Denuncien l’incompliment del plec d’amarrament del port de Barcelona per treballar amb menys personal

Així mateix, “es recorda que la plantilla va acceptar al novembre de 2020 que, en tant durés l’estat d’alarma, els torns es farien amb menys personal i a això es va sumar la petició de l’Autoritat Portuària de Barcelona que fessin costat al sector en els moments de pandèmia, esforços que en l’actualitat els treballadors no estan veient compensats”, han lamentat els amarradors de Barcelona. Segons denuncien, “a conseqüència de treballar amb menys personal, s’està incomplint també el plec d’amarrament i amb la conseqüent inseguretat”.

Un altre dels trencaments de l’acord subscrit entre les parts, segons Coordinadora, és que “no s’està abonant la bonificació a la qual es va comprometre l’empresa quan en les guàrdies només estiguessin nou treballadors”. També han lamentat que “als patrons no se’ls reconeix la seva categoria, ja que en bona part de la seva jornada han de fer labors pròpies de l’amarrador”.