27 de octubre de 2021 | Actualizado 19:14

La Generalitat de Catalunya llança ajudes per a digitalitzar i internacionalitzar les pimes

El programa desenvolupat a través d'Acció contempla un desemborsament de 400.000 euros per a finançar fins a 80 projectes
Pexels

L’agència per a la competitivitat de l’empresa del Departament d’Empresa i Treball de Catalunya (Acció) ha activat una nova línia d’ajudes destinades a impulsar la digitalització i internacionalització de petites i mitjanes empreses (pimes) amb seu social a Catalunya. Acció estima que, amb un pressupost total de 400.000 euros, aquesta iniciativa ajudarà a finançar fins a 80 projectes.

El pla s’integra al programa Internacional eTrade i contempla un desemborsament màxim de 10.000 euros per projecte. Amb aquests fons, l’agència vol oferir “un suport més integral” per a estimular plans de desenvolupament digital, de tal manera que les empreses puguin arribar al client internacional. A més, també s’impulsarà el finançament d’actius immaterials, com la compra de llicències de software per a l’anàlisi de la competència digital en mercats exteriors.

La Generalitat considera que “l’expansió internacional en format virtual és un element clau” perquè les empreses catalanes continuïn sent competitives i s’adaptin al context de “disrupció” que ha suposat la pandèmia, ha destacat el secretari d’Empresa, Albert Castellanos. En aquest sentit, ha celebrat la tendència a l’alça de l’ecommerce català, que es va accelerar durant el 2020, amb una facturació de més de 3.773 milions d’euros, i ja equival al 1,5% del PIB.