24 de octubre de 2021 | Actualizado 8:02

El port de Palamós reprèn la seva activitat de creuers després d’un any i mig d’aturada

La Costa Brava espera rebre vuit creuers durant aquesta tardor amb l'objectiu de recuperar progressivament el trànsit prepandèmic
Ports de la Generalitat

El primer creuer que amarra a Palamós després d’un any i mig d’aturada per la pandèmia de coronavirus, el ‘Marella Explorer 2’, va desembarcar 600 turistes aquest dimarts, dia 12 d’octubre. És la primera de les vuit escales que els ports de Palamós i Roses, dependents de Ports de la Generalitat, esperen rebre al llarg d’aquesta tardor. Es dóna inici a una nova temporada de creuers, en la qual tant s’oferirà un servei en línia amb els protocols i les mesures sanitàries establertes

A bord del ‘Marella Explorer 2’, de la naviliera britànica Marella Cruises, viatgen 600 passatgers residents al Regne Unit, el 33% de la seva capacitat màxima (1.814). Les restriccions actuals limiten el nombre de passatgers en funció de la companyia i pot oscil·lar entre un 35% i un 60% de la seva capacitat, han recordat des de Ports de la Generalitat. Totes les persones a bord han d’haver rebut la pauta completa de vacunació, a més d’haver realitzat un test per a comprovar que no han desenvolupat la malaltia.

Les restriccions per la pandèmia limiten entre 35% y 60% el número de passatgers

L’arribada del creuer inaugural, de 247 metres d’eslora i un calat de 8,5 metres, va ser rebut amb un acte al qual van assistir, entre altres autoritats, el director general de Ports de la Generalitat, Pere Vila, i l’alcalde de Palamós, Lluís Puig. El creuer va realitzar una escala de nou hores després de la seva arribada a les 9 hores del port de Màlaga, per a salpar a les 18 hores cap al port de Palma.

Les autoritats han celebrat el desembarcament dels passatgers, que ajuden a desestacionalizar el turisme a la Costa Brava per la seva arribada en temporada baixa. Palamós rebrà cinc creuers més fins que finalitzi la temporada el 20 de novembre, mentre que al port de Roses amarraran dos creuers més, el ‘Seadram II’ (4 de novembre) i el ‘Seadram I’ (5 de novembre).

Els ports de la Costa Brava esperen recuperar les xifres prepandèmiques del 2019, quan van batre rècords en rebre 56.700 passatgers en un total de 50 escales. Per a recuperar i superar aquestes dades, la marca Costa Brava Cruise Ports ha reactivat les seves línies estratègiques de promoció dels ports i organitzarà al llarg de 2022 fires i trobades entre companyies i operadors del sector. Entre elles, destaca la 60 edició de l’assemblea general de Medcruise en la Costa Brava, que se celebrarà al maig de 2022 amb la participació de les principals companyies crucerístiques del món, els ports amb trànsit de creuers al Mediterrani, operadors, agents i patronats de turisme.