27 de octubre de 2021 | Actualizado 19:14
Acte de presentació de la tercera edició del congrés Smart Ports, aquest dijous al World Trade Center de Barcelona | Javier de la Sotilla

Barcelona aprofundirà sobre el 5G i la seva comunitat energètica al Smart Ports

El president del port de Barcelona, Damià Calvet, ha insistit que l'estratègia del recinte és convertir-se en "una bombolla energètica"

El port de Barcelona presentarà la implantació de la seva xarxa 5G i la creació d’una comunitat energètica d’autoconsum durant la tercera edició del congrés ‘Smart Ports: Piers of the Future’. Aquests dos projectes, inclosos en el IV Pla Estratègic 2021-2025, pretenen situar a l’enclavament com “un lloc de referència del concepte smart”, ha manifestat el president de l’autoritat portuària, Damià Calvet.

La comunitat energètica, que crearà energia renovable mitjançant plaques fotovoltaiques, “serà la primera en un port espanyol i està previst que s’iniciï al Moll de Pescadors”, ha explicat la directora d’Innovació i Estratègia de Negoci del port, Emma Cobos. El pla de reducció d’emissions contempla que aquesta energia d’autoconsum “pugui ser aprofitada de manera simultània per la Llotja, la fàbrica de gel i fins i tot per l’enllumenat públic del port de Barcelona”.

Des de l’autoritat portuaria han definit aquest desenvolupament com “una prova pilot del nou model energètic cap al qual ens volem dirigir”. Damià Calvet ha assegurat que la institució que presideix té la intenció d’estendre la xarxa elèctrica a tots els nivells amb la finalitat d’aconseguir “que el port sigui una bombolla energètica”. La prova pilot al Moll de Pescadors tindrà implicacions físiques sobre els edificis existents i futurs, com la nova Llotja, actualment en procés de renovació.

Quant al desplegament de la xarxa 5G, la directora d’Innovació del recinte català ha manifestat que servirà per a realitzar un monitoratge d’“altíssima precisió” de les embarcacions, la qual cosa donarà al port “avantatges a nivell econòmic i logístic a l’hora de gestionar els atracaments de vaixells”. Aquest projecte es concretarà durant la primera jornada de Smart Ports (16 de novembre), de la mà del director de Tecnologies de la Informació de l’autoritat portuària, David Serral, i pel director de Tecnologia d’IBM per a Espanya, Enric Delgado.

INNOVACIONS DELS GRANS ACTORS PORTUARIS DEL MÓN
La tercera edició del congrés ‘Smart Ports: Piers of the Future’ tindrà lloc els dies 16 i 17 de novembre en el marc de l’Smart City Expo World Congress. Organitzat pel port de Barcelona en col·laboració amb altres enclavaments de la xarxa internacional ChainPORT (Anvers, Busan, Hamburg, Los Angeles, Mont-real i Rotterdam), pretén ser un espai de visibilització d’iniciatives innovadores que anticipin com seran els ports del futur.

Aquesta edició, que es podrà seguir a través d’una plataforma de difusió pròpia (smartports.tv), girarà principalment entorn de quatre temàtiques: la digitalització de la logística, la transició energètica, l’e-mobility i el concepte port-ciutat. La directora d’Innovació del port ha anunciat que hi haurà dues sessions de debat en les quals s’aprofundirà en dos conceptes fonamentals per a l’estratègia a futur dels smartports: el Hyperloop i l’Economia Blava.

Segons ha explicat l’Emma Cobos, aquest esdeveniment “serà la culminació d’un procés molt més llarg, complex i enriquidor”, que ha estat compartir projectes col·laboratius i individuals amb els ports de ChainPORT. En aquest sentit, ha manifestat que, si bé fins ara han mantingut “reunions molt privades, no obertes a la premsa”, han arribat a la conclusió que “s’han d’explicar les millors pràctiques i posar-les al proveïment d’altres ports i la comunitat logística en general”.