9 de diciembre de 2021 | Actualizado 12:59

Cimalsa s’associa amb els transportistes de Girona per a pal·liar el dèficit de formació

CIM La Selva acull un nou centre formatiu i de serveis per al transport, construït per Cimalsa i gestionat per Asetrans
Cimalsa

L’empresa pública de mobilitat i logística Cimalsa i l’associació de transportistes de Girona Asetrans han estrenat aquest divendres un centre de formació i serveis del transport en CIM la Selva (Girona), un punt estratègic de la xarxa viària pel pas del Corredor Mediterrani i la proximitat a l’aeroport de Girona. Aquest centre formatiu i de serveis servirà de base per a la formació de nous professionals del transport, la logística i la mobilitat, que arriba en una etapa especialment complexa de capital humà en el sector.

El nou edifici ha suposat una inversió aproximada de 800.000 euros i compta amb 220 metres quadrats d’espai d’aules. No obstant això, no està destinat exclusivament a la formació, perquè disposa també d’una zona administrativa i de despatxos per als associats. Per a reduir l’impacte mediambiental, ha estat dissenyat amb criteris de consum zero, amb una estructura de fusta i producció d’energia fotovoltaica per a autoconsum.

“La logística necessita suport institucional per a superar les problemàtiques que l’afecten”
Enric Ticó President de Cimalsa

L’emplaçament, propietat de Cimalsa, serà gestionat per Asetrans, associació que imparteix plans de formació de transportistes i està desenvolupant per al 2022 un cicle formatiu públic de grau mitjà. Aquesta acció s’emmarca en el desenvolupament de l’Estratègia Logística per a la Internacionalització de l’Economia Catalana (ELIEC), aprovat el passat 9 de febrer, que entre altres coses contempla la coordinació, regulació i promoció del sector.

El secretari de Territori i Mobilitat, Isidre Gavín, ha aprofitat la inauguració del centre per a lloar la labor durant la pandèmia del transport de mercaderies. Per això, és “molt important donar un impuls a la formació, tant per a aconseguir incorporar nous conductors com pel reciclatge dels quals ja hi ha”.

“Des de Cimalsa posem a la disposició d’Asetrans i altres organitzacions aquest espai de servei i formació per a transportistes, sector clau de l’economia catalana”, ha destacat el president de Cimalsa. Enric Ticó ha recordat que la logística (14% del PIB català) “necessita suport institucional per a superar algunes de les problemàtiques que l’afecten”.

“Es van jubilant transportistes i no hi ha un planter darrere perquè el carnet té un alt cost”
Àlex Gilabert President d'Asetrans

Per part seva, el president d’Asetrans, Àlex Gilabert, ha explicat que aquest nou centre és una aposta ferma “per a millorar la formació, els serveis i la imatge del sector”. Els experts situen el dèficit espanyol de transportistes en 15.000 conductors, la qual cosa fa perillar el proveïment a curt termini. Gilabert ha alertat que la situació és preocupant: “Es van jubilant els transportistes i no hi ha un planter darrere perquè, entre altres motius, el carnet té un alt cost”. El president d’Asetrans veu necessari que les administracions subvencionin el carnet i que proporcionin una formació pública adequada. “És sorprenent que per a ser professional del transport hagis de pagar 6.000 euros”, ha sentenciat.