28 de noviembre de 2021 | Actualizado 8:31

Els amarradors de Mooring ultimen la desconvocatòria de la vaga després d’arribar a un acord

El text, que serà ratificat demà a primera hora, inclou l'equiparació salarial entre els treballadors d'aquesta empresa i Cemesa
Mooring

Els treballadors de l’empresa d’amarrament Mooring & Port Services, que opera al port de Barcelona, han acceptat un acord presentat per la companyia. Segons expliquen des del sindicat Coordinadora, totes dues parts van negociar durant el cap de setmana després de la presentació per part de Mooring d’un preacord on s’acceptaven “alguns detalls” que demanaven els amarradors. Durant la tarda del dissabte, els treballadors van sotmetre a votació el text i el van aprovar. La ratificació de l’acord per ambdues parts tindrà lloc demà dimarts a primera hora. D’aquesta manera, la vaga indefinida prevista pels treballadors per a demà quedarà oficialment desconvocada.


Dins de l’acord, segons afirma Coordinadora, es troba l’equiparació salarial entre els treballadors de Mooring i els que procedeixen de l’empresa d’amarrament Cemesa que opera al port de Barcelona després de la fusió de totes dues companyies. Aquesta era la principal reivindicació dels amarradors i, segons l’acord entre ambdues parts, es donarà “a partir de desembre”. Altres demandes dels amarradors són l’equiparació de material, la bonificació els treballadors, inclosa en el plec de condicions acordades després de la fusió, per les guàrdies amb només nou treballadors i la manca de reconeixement de la categoria de patró.