9 de diciembre de 2021 | Actualizado 12:59

L’Escola Europea Intermodal reforça la seva oferta de formació mediambiental

El curs desenvolupat per la institució per a MedPorts incidirà en la normativa legal i la descarbonització del sistema
Formació impartida al juliol en les instal·lacions de Escola Europea | Escola Europea-Intermodal Transport

El centre de formació Escola Europea-Intermodal Transport comença aquest dimarts 19 d’octubre un nou curs sobre transició energètica, dissenyat en el marc de l’Associació MedPorts, que agrupa els recintes portuaris del Mediterrani. L’activitat formativa aprofundirà en aspectes relacionats amb la normativa legal i la descarbonització del sistema, així com en eines de transició energètica en terminals i zones portuàries, i el paper de les autoritats portuàries en aquesta transformació.

La jornada, la primera d’un conjunt de formacions desenvolupades per a MedPorts, comptarà amb experts dels sectors portuari i energètic, tant d’empreses com administracions. Entre els ponents, destaquen representants del port de Barcelona, DGMove, ESPO, l’Institut de Recerca de l’Energia de Catalunya (IREC), el Clúster d’Eficiència Energètica de Catalunya, Cenit, Cefiner, HolaLuz, Arab Academy i els ports d’Anvers i Marsella.

El curs per a MedPorts s’impartirà en nou dies: dimarts, dimecres i dijous de les pròximes tres setmanes

A més, l’Escola Intermodal va impartir la setmana passada -del 13 al 15 d’octubre- la seva primera edició del curs ‘GNL en ports: sistema portuari, les seves taxes i gestió d’operatives’, la segona edició de les quals està prevista per al mes de novembre. Aquesta formació, dissenyada a mesura per al personal de l’empresa Enagás, es va especialitzar en el paper del gas en els ports espanyols. Concretament, es va abordar amb detall l’organització del sistema portuari, el sistema de taxes, la normativa duanera i la seva aplicació en el cas del gas natural.

Aquests cursos busquen especialitzar en temes mediambientals al staff tècnic del sector logístic a Espanya i els països europeus, que estan aplicant en major o menor mesura regulacions basades en el Green Deal. L’Escola Intermodal realitzarà ponències per a MedPorts sobre aquesta temàtica emergent durant els dimarts, dimecres i dijous de les pròximes tres setmanes.