28 de noviembre de 2021 | Actualizado 8:31

OnRobot se suma al laboratori de robòtica de DFactory

La companyia ha cedit a les empreses de l'ecosistema un equip d'automatització per a projectes d'innovació i ocuparà un espai privat
DFactory Barcelona

L’empresa especialitzada en robòtica col·laborativa OnRobot ha confirmat la seva incorporació a l’ecosistema DFactory Barcelona, impulsat pel Consorci de la Zona Franca de Barcelona. El nou membre ha transportat fins a les instal·lacions de DFactory el primer equip de robòtica industrial dels seus laboratoris. A més d’oferir a les empreses de l’ecosistema accés exclusiu al seu equip ABB, IRB1100, OnRobot ocuparà un espai propi a l’edifici. D’aquesta manera, l’empresa especialitzada en el desenvolupament de braços robòtics (grippers) tindrà accés als recursos que ofereix DFactory per al desenvolupament de projectes d’innovació emmarcats en el camp de la robòtica industrial i col·laborativa.

“És per a nosaltres estratègic, com a companyia intensiva en innovació, disposar de laboratoris en un entorn altament competitiu i amb recursos i capacitats de recerca”, ha manifestat l’Area Sales Manager d’Espanya, Portugal i l’Orient Mitjà Africà d’OnRobot, Enrique Palomeque. Aquests laboratoris d’accés compartit estaran operats pel personal tècnic expert de Leitat, que proporcionaran assessorament als diferents projectes d’innovació que es desenvolupin a les seves instal·lacions. D’aquesta manera, es generarà tecnologia i nous models de negoci a partir de la col·laboració i coordinació de projectes entre multinacionals, empreses locals i startups.

“DFactory Barcelona no només destacarà pel seu continent, també pel seu contingut”
Pere Navarro Delegat especial de l'Estat a la Zona Franca de Barcelona

Per la seva part, el delegat especial de l’Estat a la Zona Franca de Barcelona, Pere Navarro, ha declarat que “DFactory Barcelona no només destacarà pel seu continent sinó, també, pel seu contingut”. Així, l’objectiu d’aquest ecosistema empresarial és “contribuir a la millora de la competitivitat del sector manufacturer i a la transformació econòmica, a través de la recerca i la innovació i de les tecnologies facilitadores transversals”. “Si volem atreure talent i inversió, necessitem oferir a totes les empreses de l’ecosistema accés a l’última tecnologia, que permeti impulsar projectes R+D+i col·laboratiu”.

OnRobot se suma a la llista d’empreses que formaran part de DFactory Barcelona. L’última empresa a confirmar la seva participació en aquest espai ha estat la multinacional xinesa Huawei, que serà la companyia que faciliti tecnologia i formi part dels diferents projectes d’innovació i desenvolupament que es posaran en marxa. La inauguració de la primera fase de DFactory Barcelona, de 17.000 metres quadrats de superfície, està prevista per al proper mes de novembre.