9 de diciembre de 2021 | Actualizado 12:59

Tepsa Tarragona es capacita per a importar subproductes animals per a produir biocombustibles

La terminal del port de Tarragona és la segona instal·lació de l'Estat i la primera de la costa mediterrània a rebre aquesta autorització
Autoritat Portuària de Tarragona

L’empresa especialitzada en granels líquids Tepsa ha obtingut l’autorització del ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació per a la importació de subproductes d’origen animal per a la producció de biocombustibles a través de la seva terminal a Tarragona. Es tracta del segon recinte portuari espanyol que rep aquesta capacitació, per darrere del port de Huelva que va obtenir el permís el novembre de 2020, i el primer de la costa mediterrània. A partir d’aquest moment, la terminal de Tepsa a Tarragona podrà rebre aquestes mercaderies líquides a granel amb origen no comunitari per mitjà del Centre d’Inspecció Dependent del Punt de Control Fronterer. Fins ara, la mercaderia d’aquest tipus desembarcava a la terminal de Tepsa mitjançant una sèrie de tràmits burocràtics que ja es poden resoldre al propi port, segons ha explicat l’autoritat portuària.

Per a obtenir aquesta autorització, el ministeri d’Agricultura i Pesca sol·licita el compliment d’una sèrie de requisits, com disposar de les infraestructures adequades per a l’emmagatzematge, inspecció i traçabilitat assegurada de la mercaderia. D’aquesta manera, la institució té l’obligació de realitzar procediments específics que garanteixin la integritat de la mercaderia, sense alterar les seves propietats. El permís que ha rebut la terminal de Tepsa certifica que les seves instal·lacions, així com el procediment d’inspecció, són les adients per a la importació d’aquests productes.

El tràfic de biocombustibles del port de Tarragona està experimentant una creixent demanda, han recordat des de l’autoritat portuària. Durant els vuit primers mesos de 2021, l’enclavament català va augmentar la seva demanda el 9,8% respecte el mateix període de 2020. Durant l’any passat, el port va aconseguir moure 145.839 tones de biocombustible, una xifra que encara no aconsegueix el rècord de 187.630 tones mogudes el 2018.