9 de diciembre de 2021 | Actualizado 12:59

Barcelona i Tarragona signen la seva primera inversió conjunta en una terminal intermodal

Tots dos ports formalitzen la seva entrada accionarial en la Terminal Intermodal de Monzón (TIM) amb la vista posada ja en la de Tamarite
Els signants de l'acord subscrit a la Casa Llotja de Barcelona | Autoritat Portuària de Barcelona

La Terminal Intermodal de Monzón (TIM), situada a la província de Huesca, és la primera en la qual els ports de Barcelona i Tarragona coincideixen com a accionistes. Totes dues autoritats portuàries han firmat el compromís al costat dels actuals accionistes d’aquesta societat, Grupo Samca, que lidera la terminal amb el 75%, i l’empresa pública Logirail (Renfe), amb el 10%. El 15% restant és el que correspon als ports de Barcelona (10%) i Tarragona (5%) i pel qual han desemborsat una quantia aproximada de 450.000 euros. Més enllà de la xifra d’inversió, “l’operació té una gran importància perquè aporta al projecte la visió comercial i les oportunitats de creixement internacionals que representen els dos ports”, han manifestat els quatre accionistes de la terminal intermodal.

Des de l’Autoritat Portuària de Barcelona han manifestat que la seva incorporació a la Terminal Intermodal de Monzón “permetrà millorar la seva connectivitat i reforçar el seu paper clau en la logística aragonesa”. Concretament, “es potenciarà, entre altres, les exportacions càrnies de la divisió de contenidors reefer”. El president de l’Autoritat Portuària de Barcelona, Damià Calvet, ha destacat després de la signatura que l’objectiu és consolidar i reforçar tràfics, per al que serà clau també el desenvolupament d’apartadors per a trens de 750 metres. Disposar d’aquests apartadors és “imprescindible per a ampliar la quota ferroviària” del port de Barcelona, que se situa ja en el 16%, com ha recordat Damià Calvet. En el cas de la terminal aragonesa, és indispensable l’ampliació de la via de Selgua als 750 metres de longitud, un dels apartadors ferroviaris en els quals l’Autoritat Portuària de Barcelona invertirà en els pròxims mesos.

Per al president del port de Tarragona, Josep Maria Cruset, l’acord subscrit és una mostra que “quan hi ha voluntat, tot és possible”. Aquesta aliança estratègica amb la terminal de Monzón incrementarà el tràfic agroalimentari, especialment el de cereals del recinte portuari de Tarragona. Tal com ha explicat Josep Maria Cruset, l’entitat que presideix està treballant en diverses inversions per a arribar a 2023 amb una xarxa intermodal preparada per a extreure el màxim rendiment al Corredor Mediterrani, entre altres.

La terminal de Monzón va batre el seu rècord en 2020, amb un trànsit de 67.705 teus i 34.730 tones de cereal

La Terminal Intermodal de Monzón acaba de complir una dècada “des que va entrar el primer tren”, ha recordat el president de Grupo Samca, Javier Luengo. El màxim responsable de l’empresa fundadora de la terminal i el seu principal accionista avui dia ha detallat que la instal·lació intermodal acumula una inversió de 20 milions d’euros en aquests deu primers anys. A més, ha aconseguit batre el seu rècord de tràfics en 2020, amb un volum total de 67.705 teus, als quals se sumen 34.730 tones de cereal. Javier Luengo ha aprofitat l’entrada en l’accionariat dels ports catalans d’interès general per a incidir en què la terminal és l’única a Espanya que aglutina tres activitats diferents: contenidor dry (TIM), contenidor reefer (termoTIM) i mercaderia a granel (agroTIM).

A L’ESPERA DE L’ADJUDICACIÓ DE LA TERMINAL DE TAMARITE-ALTORRICÓN
La societat Terminal Intermodal de Monzón (TIM) ha concorregut a la licitació llançada per Adif de la terminal de Tamarite-Altorricón, també a Osca. Segons ha anunciat el president del GrupO Samca, va tenir lloc l’obertura de sobres fa unes setmanes i la proposta de la signatura ha obtingut “una molt bona puntuació”, per la qual cosa confia que TIM s’hagi adjudicat la terminal. Concretament, Adif licita la gestió de serveis i la comercialització d’aquesta instal·lació per un import mínim de 810.000 euros per a 15 anys, amb possibilitat d’una pròrroga de cinc anys en cas de realitzar una inversió en la terminal superior als dos milions d’euros. Segons detalla el plec, l’espai objecte de concessió es tracta d’una parcel·la de terreny de 18.000 metres quadrats, no adequat actualment per a la càrrega, descàrrega o emmagatzematge d’unitats de transport intermodal (uti). En aquesta superfície, se situen dues vies ferroviàries, una de 528 metres de longitud i una altra de 416 metres.

Per part seva, la consellera de Economía, Planificación y Empleo del Govern d’Aragó, Marta Gastón, va recordar que “la logística no solament enganxa, els seus projectes acaben sent imparables” i ha assenyalat que aquest sector aconsegueix “conjuminar col·laboracions” com la públic-privada amb Renfe a través de Logirail que tenia lloc gràcies a aquesta terminal intermodal. Ara, “comptar com a sortida cap a la mar amb aquests dos ports és un autèntic luxe”, ha expressat Marta Gastón. També el president de Renfe, Isaías Táboas, ha subratllat el model de TIM, que “és una lliçó” de col·laboració públic-privada. Per això, ha animat a ampliar, expandir i replicar aquest tipus d’acords allà on sigui possible i aporti valor.