27 de noviembre de 2021 | Actualizado 8:31

FGC preveu desplegar l’any vinent les cinc locomotores híbrides de Stadler

El nou material rodant permetrà reduir emissions i augmentar capacitat de circulació en els serveis per a mercaderies
FGC

Les cinc locomotores híbrides o duals per a mercaderies de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) estaran llestes l’any vinent per a començar a operar. La incorporació d’aquestes noves locomotores, adjudicades l’any passat a Stadler València per 36,3 milions d’euros i que redueixen emissions respecte a les actuals, s’emmarquen en la política impulsada des de la conselleria de Polítiques Digitals i Territori de la Generalitat de Catalunya per a afrontar l’emergència climàtica.

L’operador català destinarà aquest material rodant a la seva línia Llobregat-Anoia, que connecta els seus dos eixos de mercaderies amb el port de Barcelona: la potassa de les mines de Súria i els components i vehicles de Seat des de la seva planta a Martorell. “Les cinc locomotores que comprem són per a mantenir aquests serveis i ampliar-los d’acord amb les previsions de demanda que tenim”, ha explicat el director de Planificació Estratègica i Prospectiva de FGC, Carles Casas, en la sisena edició del congrés Som Elèctrics dedicat al futur del ferrocarril, que s’ha celebrat aquest dijous en el Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de Catalunya.

“Els serveis d’FGC en mercaderies demostren que el ferrocarril pot ser competitiu en les distàncies curtes”
Carles Casas Director de Planificació Estratègica y Prospectiva de FGC

Carles Casas ha remarcat que els dos eixos de mercaderies de la línia Llobregat-Anoia són casos d’èxit que “demostren que, fins i tot en les distàncies curtes, el ferrocarril pot ser competitiu, si es donen les circumstàncies adequades”. En aquest sentit, ha destacat que cada any es transporten per ample mètric uns 100.000 cotxes de la fàbrica de Seat fins al port, en una xarxa ferroviària que ja està connectada en ibèric i “en el futur també estarà connectada a l’ample internacional”.

Amb les cinc noves locomotores, la flota de l’operador estarà formada per nou unitats de tracció, atès que com ja es va avançar, se substituiran tres de les actuals. D’aquesta manera, la inclusió a la flota de FGC de les locomotores duals permetrà incrementar la capacitat de circulació diària cap al port de Barcelona des de les 14 actuals fins a 16.

Segons dades de l’Autoritat Portuària de Barcelona, els serveis ferroviaris de FGC (vehicles de Seat, components i potasses) han sumat 1.478 circulacions en els nou primers mesos de 2021. Aquesta xifra representa el doble que la registrada en el mateix període de l’exercici anterior, producte de la recuperació d’activitat econòmica i de la posada en marxa de la nova terminal de ICL al port de Barcelona. No obstant això, encara es manté lluny del nombre de circulacions prepandèmiques. El 2018, l’operador ferroviari català va superar les 1.800 circulacions de trens de mercaderies.