1 de diciembre de 2021 | Actualizado 19:33

Gegants de la indústria marítima i portuària mundial s’uneixen per a afrontar els nous desafiaments

La Declaració de Ningbo aspira a implementar la digitalització en els ports mitjançant l'ajuda entre diferents actors del sector
Els participants de la 6th Maritime Silk Road Port International Cooperation Forum | Port de Barcelona

Els principals ports del món han acordat la creació d’una plataforma de comunicació internacional per a compartir anàlisi i estratègies per a afrontar els reptes que afecten el transport marítim. Aquesta proposta neix de la Declaració de Ningbo que ha sorgit a partir dels membres participants de la sisena edició de la Maritime Silk Road Port International Cooperation Forum, celebrada en la citada ciutat xinesa. El document ha estat signat pels ports de Barcelona, Hunan, Rotterdam, Anvers, Hamburg i Xangai, pels operadors portuaris DP World i China Merchants, les navilieres Maersk i Cosco Shipping i les associacions IAPH (Associació Internacional de Ports i Terminals) i APEC, entre altres.

1/3

Només un terç dels ports ha implementat la digitalització en els seus processos

L’Autoritat Portuària de Barcelona ha estat representat pel subdirector general d’Innovació i Estratègia de Negoci i expresident de IAPH, Santiago Garcia-Milà, que ha posat de manifest la importància d’una cooperació major entre els ports i les administracions “que facilitin un intercanvi de coneixement efectiu que ajuda a superar les creixents condicions adverses que afecten els ports i al comerç marítim”, com les crisis financeres, el canvi climàtic, els atacs informàtics i les tensions d’oferta i demanda que afecta tràfics com el dels contenidors. Aquests reptes són els que han impulsat la demanda dels signants del document a incrementar aquesta cooperació oberta en tots els aspectes, però especialment en “l’aplicació de les noves tecnologies i la digitalització amb l’objectiu de fer més segur i eficient el transport marítim internacional”.

Malgrat la creixent importància de la digitalització en els ports per a ajustar-los als nous temps, Santiago Garcia-Milà ha recordat que en l’últim estudi publicat per IAPH es demostra que només un terç dels recintes portuaris han implementat la digitalització en els seus processos, mentre que un altre terç està en fase d’implementació. Per aquesta raó, el subdirector general d’Innovació i Estratègia de Negoci del port de Barcelona ha sol·licitat a les entitats portuàries més avançades al fet que comparteixin els seus coneixements amb ports de països menys desenvolupats “per a garantir el bon funcionament i, en definitiva, el futur de les cadenes logístiques”.