30 de noviembre de 2021 | Actualizado 7:22

Tarragona experimenta el major creixement entre els principals ports estatals

El recinte creix el 22% fins al setembre i se situa en la cinquena posició del rànquing per moviment de mercaderies del sistema portuari
Autoritat Portuària de Tarragona

El port de Tarragona, amb un creixement fins a setembre del 22%, és el que més creix entre els deu primers ports d’Espanya i ascendeix fins a la cinquena posició al sistema portuari d’interès general. Així es desprèn del rànquing mensual de Puertos del Estado, que situa al recinte català dues posicions per sobre de l’exercici anterior, tan sols per darrere d’Algesires, València, Barcelona i Cartagena.

L’autoritat portuària atribueix aquesta escalada a la recuperació després de la pandèmia del trànsit de mercaderies, que ha mostrat entre gener i setembre xifres positives en tots els segments, i ha mogut un total de 23,12 tones. Encara que aquesta xifra se situa encara per sota de 2019, mostra una reactivació superior als principals ports de l’Estat.

El port destaca que aquest impuls fins a la cinquena posició “no ha estat casual”, perquè porta tot l’any experimentant creixements similars de dos dígits, especialment elevats des del mes de març, quan es va complir un any de l’estat d’alarma. Durant aquest exercici, destaca l’auge de tràfics de productes siderometal·lúrgics, que emergeixen com un nou sector estratègic en incrementar en 130,8% el nombre de tones mogudes.