27 de noviembre de 2021 | Actualizado 8:31

El port de Barcelona arrenca la missió empresarial en línia a Corea per a reforçar llaços

Àsia rep el 48,5% de les exportacions del port de Barcelona i és l'origen del 74% de les importacions del recinte català
D'esquerra a dreta: Ricard Font, Damià Calvet i Kang Joon suk | Autoritat Portuària de Barcelona

La Port Summit Trade Mission Korea 2021 del port de Barcelona obre les seves portes per a fomentar les relacions empresarials amb Corea. És la segona missió empresarial que es realitza en format virtual per la pandèmia després de la celebrada amb Colòmbia l’any passat i de l’última presencial, que va tenir lloc al Japó. Però lluny de ser un impediment, segons ha assenyalat el president del port de Barcelona, Damià Calvet, “és una finestra que obre noves oportunitats per a estrènyer llaços entre Barcelona i Corea, Barcelona i Busan i també amb altres punts del món”. Un total de 250 persones s’han inscrit per a atendre cadascuna de les conferències d’aquesta missió empresarial per via telemàtica, de les quals el 70% són coreans. L’objectiu és consolidar els actuals tràfics marítims i obrir noves oportunitats de negoci entre tots dos països.

Els ports de Barcelona i Busan aspiren a reforçar una relació que va començar fa 71 anys entre Espanya i Corea. Aquesta cooperació ha estat subratllada pel president del recinte de Busan, Kang Joon suk, i ha apuntat que el projecte internacional entre autoritats portuàries “és molt oportú” i “enfortirà la prosperitat mútua”. Més enllà de la relació entre països, les ciutats de Busan i Barcelona estan germanades des de fa 28 anys, com ha recordat el comissionat de Promoció de la Ciutat de l’Ajuntament de Barcelona, Pau Solanilla. “És una relació de llarg alè entre totes dues ciutats”, ha ressaltat. Com a representant del consistori de la capital catalana, ha explicat que estan treballant per a recuperar els sis vols directes amb Corea que existien abans de la pandèmia i que, per part seva, tenen previst l’any vinent realitzar una missió empresarial a Corea del Sud per a reforçar aquests llaços d’agermanament.

L’Ajuntament de Barcelona està treballant per a recuperar els sis vols directes amb Corea del Sud

El comerç entre Corea del Sud i Espanya s’ha duplicat des de la signatura de l’acord entre la Unió Europea i el país asiàtic. Segons l’ambaixador d’Espanya a la República de Corea del Sud, Juan Ignacio Morro, les xifres d’intercanvi comercial van superar els 5.300 milions d’euros en 2019 entre els dos països i en 2021 es reflecteix “una bona recuperació” després del descens ocasionat per la pandèmia. L’ambaixador ha destacat els “magnífics resultats en projectes d’infraestructures en tercers països, molt en particular a Orient Mitjà”, entre empreses coreanes i espanyoles, i ha animat a impulsar les inversions coreanes a Catalunya. En relació a la cultura, Juan Ignacio Morro ha assenyalat que “som països creadors de cultura” i va anunciar una “molt ràpida obertura” d’una nova seu de l’Institut Cervantes a Seül.

En el cas concret del port de Barcelona i la seva relació amb Àsia, el 48,5% dels contenidors d’exportació del recinte portuari català tenen com a destinació aquesta regió i també és origen del 74% dels contenidors d’importació. Com ha recordat Damià Calvet durant la inauguració d’aquesta missió empresarial, el 34% de totes les mercaderies en valor que es mouen per via marítima entre Espanya i Corea ho fan des del port de Barcelona. Per a potenciar aquesta relació comercial, al costat de la missió empresarial ha tingut lloc l’acte d’inauguració de la plataforma logística en la Zona d’Activitats Logístiques de Barcelona compartida entre els ports de la capital catalana i Busan, una joint venture que va néixer fa un any després de la signatura de l’acord de proporcionar un espai físic a les empreses coreanes i espanyoles per a establir negocis. Busan ja compta amb una plataforma logística en el port de Rotterdam per a impulsar negocis en el nord d’Europa i aquest magatzem compartit seria la porta al sud del continent.

Per part seva, el secretari general del departament de la Vicepresidència, Polítiques Digitals i Territori, Ricard Font, ha manifestat que “Barcelona i Catalunya són una terra d’acolliment” i comparteixen amb Corea un passat basat en l’agricultura i en les material primes que ha aconseguit convertir-se en una economia digital, a més de ser un país líder en matèria de digitalització. “Per a nosaltres, Corea és un exemple a seguir”, perquè també “és una economia de referència”.

COREA, LÍDER EN TECNOLOGIA I EN MOVIMENT DE CONTENIDORS
Per les seves condicions geogràfiques, la logística directa entre Corea, Rússia i la Xina és impossible. Aquestes circumstàncies, segons ha explicat la directora adjunta del ministeri d’Oceans i Pesca de Corea del Sud, Suyeon Kim, fa que “el transport marítim comprengui el 99% de la logística coreana”. El país asiàtic compta amb 60 ports, entre ells 31 són de grans dimensions i 29 es destinen a tràfics locals. El port més gran correspon al de Busan, que en l’actualitat és el sisè del món per volum de contenidors.

Actualment, la política coreana està enfocada a respondre als canvis de tendència mundial mitjançant una indústria centrada en el medi ambient i en la revolució industrial. Un dels productes estrella que volen fer arribar a Europa són els vaixells autònoms. Per això, tenen com a meta “expandir el nostre mercat a l’estranger” i un exemple d’aquest objectiu és la plataforma logística a la ZAL de Barcelona. “Estem tractant d’elevar el valor agregat per a facilitar el desenvolupament i la cooperació”, ha afirmat Suyeon Kim.