9 de diciembre de 2021 | Actualizado 12:59

APM Terminals Barcelona invertirà cent milions d’euros per a estendre la seva concessió

L'extensió de la concessió fins a 2036 comporta una inversió de 104 milions d'euros en infraestructura i equips per part de la companyia
Autoritat Portuària de Barcelona

El consell d’administració del port de Barcelona ha aprovat aquest dimecres l’ampliació fins a 2036 de la concessió de la terminal de contenidors APM Terminals Barcelona, situada al moll Sud. L’extensió del termini comporta un pla d’inversions de 104 milions d’euros per part de la companyia, que es durà a terme entre 2022 i 2028.

La terminal de contenidors compta en l’actualitat amb una superfície de 81 hectàrees i 1.500 metres de línia de moll. Amb les inversions compromeses per a ampliar la concessió, es pretén remodelar el moll per a incrementar el calat, a més d’incorporar noves grues i maquinària per a facilitar el servei de l’estibadora als grans vaixells que s’estan posant en circulació.

El port de Barcelona amplia també fins a 2041 la concessió a Relisa, que invertirà 10,3 milions d’euros

D’altra banda, el consell d’administració del port també ha aprovat l’ampliació en deu anys, fins a 2041, de la concessió a la terminal de Relisa. L’import d’aquest pla d’inversions, que s’executarà fins al 2026, serà de 10,3 milions d’euros, i estarà centrat en millorar la seva productivitat i eficiència.

Relisa es dedica a la recepció, emmagatzematge, manipulació i expedició de productes líquids a granel. Amb les noves inversions, s’incrementarà la capacitat de magatzematge de la instal·lació i millorar l’operativa de la seva terminal ferroviària, així com els punts d’atracada del moll de l’Energia.