30 de noviembre de 2021 | Actualizado 7:22

Barcelona busca afermar els seus tràfics reefer i d’automoció amb Corea del Sud

El recinte portuari català compta amb més de 3.500 connexions frigorífiques per a volums de tràfics pharma, carn porcina i healthcare
Carles Mayol (port de Barcelona) i Albert Oñate (Cosco Shipping Lines) en la missió empresarial amb Corea del Sud | Autoritat Portuària de Barcelona

El port de Barcelona aposta per potenciar els trànsits reefer i d’automoció, dues dels seus sectors clau, amb Corea del Sud. Són dos segments que interessen especialment al país asiàtic i que suposen la major part de les importacions procedents de Catalunya. Aquestes oportunitats de negoci per a empreses espanyoles que aspirin a afermar el seu negoci o a ampliar els seus horitzons a Corea s’han explicat en el marc de l’actual missió empresarial amb el país asiàtic promoguda per l’Autoritat Portuària de Barcelona. De fet, un d’aquests sectors, el de l’automoció, està interessat a establir-se en l’acabat d’inaugurar hub logístic del port de Busan en la ZAL de Barcelona. En relació a la mercaderia refrigerada, el recinte portuari català serà l’amfitrió de la pròxima edició de Cool Logistics, la principal fira internacional dedicada a la cadena del fred.

“Volem ser el partner estratègic de les empreses coreanes”
Carles Mayol Commercial Manager de l'Autoritat Portuària de Barcelona

“Volem ser el partner estratègic de les empreses coreanes”, ha reconegut el Commercial Manager del port de Barcelona, Carles Mayol, durant la seva ponència. I ho faran centrant-se en el producte estrella que Catalunya exporta a Corea del Sud: la carn porcina. Com ha explicat el subdirector del departament d’Assumptes de Filiació de Korea International Trade Association (KITA), Sungchul Hwang, es demanden “especialment parts que a Europa no es consumeixen”, per la qual cosa una primera mesura per a promocionar el comerç espanyol al país asiàtic seria “veure quines parts de la carn són més consumides” i identificar els productes que més els agrada rebre. En relació al transport d’aquesta càrrega refrigerada, Carles Mayol ha recordat que les terminals del port de Barcelona ofereixen “més de 3.500 connexions frigorífiques per a atendre volums de tràfics pharma, porcí i healthcare”.

Quant a l’automoció, es tracta d’un mercat ja consolidat entre tots dos països. Per la part de Corea del Sud, Sungchul Hwang ha manifestat que s’envien “principalment parts de vehicles”. A Espanya, el recinte portuari català ocupa una posició estratègica en comptar amb diferents fàbriques d’automoció pròximes a la zona d’influència del port. D’altra banda, les connexions terrestres amb Alemanya permeten una distribució d’aquests productes amb el nord d’Europa i també amb el Magreb per via marítima. El port de Barcelona, ha afegit el commercial manager de l’enclavament portuari, té una “connexió multimodal que permet arribar d’una forma constant a les seves zones de consum”. Respecte al mode marítim, algunes navilieres car carriers, com a MOL o NYK, ofereixen una freqüència alta dels seus serveis amb ports coreans. Una de les línies de connexió per contenidors és la proporcionada per Cosco Shipping Lines, com va recordar el general manager de la naviliera a Espanya, Albert Oñate, que compta amb un servei setmanal entre Barcelona i Busan en el qual el servei d’importació a Espanya té una durada de 32 dies.

“Los jóvenes no dudan en invertir en su propia felicidad, esa es la tendencia”
Sungchul Hwang Subdirector del departament d'Assumptes de Filiació de KITA

Més enllà d’aquests dos punts de convergència, existeixen altres oportunitats de negoci per a les empreses espanyoles a Corea del Sud. Cal destacar que el mercat coreà està compost per uns 50 milions d’habitants aproximadament amb poder adquisitiu i polítiques financeres de baixos interessos. “Els joves no dubten a invertir en la seva pròpia felicitat, aquesta és la tendència”, ha assenyalat el subdirector del departament d’Assumptes de Filiació de KITA. En aquest sentit, ha destacat la popularitat de marques com Zara Home al país asiàtic per oferir una línia de disseny molt particular. D’altra banda, els viatges, la moda i l’afany per provar coses noves situen a Espanya com un país ben vist a Corea del Sud.

SENSE SOLUCIONS A curt termini PER Als PROBLEMES QUE PATEIX EL SHIPPING
Sobre les dificultats que pateix el transport marítim mundial de contenidors, Albert Oñate sosté que “estem en una situació encara motivada per la pandèmia”, encara que “hi ha hagut una recuperació sincrònica a tot el món”. També ha manifestat que, en la seva opinió, el preu dels nolis ha estat “inusualment baix durant moltíssims anys”, però s’estabilitzarà i deixarà de ser una preocupació “en breu” a mesura que es normalitzi la situació a tot el món. Per part seva, Carles Mayol ha subratllat la necessitat de “canviar la relació entre proveïdors i clients” i que el temps de normalització de la conjuntura actual serà llarg: “Les solucions a curt termini no existeixen, en 2022 seguirem en una situació similar”.