1 de diciembre de 2021 | Actualizado 19:33

Adif licita les obres per a connectar La Llagosta amb el Corredor Mediterrani

El pressupost ascendeix a 66 milions d'euros i es contempla un termini d'execució estimat de 26 mesos per a escometre les actuacions
Estat actual de la terminal de La Llagosta | Google Maps

El gestor d’infraestructures ferroviàries Adif licita les obres que connectaran la terminal intermodal de La Llagosta (Barcelona) al Corredor Mediterrani en ample internacional. Amb un pressupost de 66 milions d’euros, les actuacions comprenen un termini d’execució estimat de 26 mesos per a escometre operacions en plataforma, via i electrificació.

Les principals actuacions a tenir en compte, segons Adif, són l’adaptació d’aquesta terminal intermodal a l’ample de via internacional i l’ample mixt per a rebre trens de mercaderies de 750 metres de longitud. D’aquesta manera, serà possible connectar el nord de Barcelona amb la línia El Papiol-Mollet mitjançant ample mixt i amb la línia d’alta velocitat en ample estàndard. Totes dues línies partirien des de la bifurcació de Mollet, ha concretat el gestor d’infraestructures ferroviàries.

D’altra banda, la instal·lació logística estarà formada per un feix de quatre vies per a la càrrega i descàrrega d’unitats de transport intermodal (utis) i una altra via destinada a càrrega i descàrrega de mercaderies general. A més, comptarà amb dos mànecs de maniobra amb longituds per sobre dels 750 metres. Amb l’objectiu de permetre l’explotació de la plataforma multimodal, també es construiran diverses lloses de transferència i emmagatzematge de utis amb unes dimensions aproximades de 12 hectàrees.