30 de noviembre de 2021 | Actualizado 7:22

Grupo Alonso incorpora una reach stacker per a accelerar les operatives al Morrot

El nou equip permetrà donar resposta a l'augment del moviment de semiremolcs en la instal·lació per a pujar-se al ferrocarril
Grupo Alonso

El hòlding logístic Grupo Alonso ha reforçat la seva maquinària especialitzada a la terminal multimodal de Morrot (Barcelona) amb la incorporació d’una nova reach stacker. Es tracta, com afirmen des de la companyia matriu de la UTE Sefemed, que gestiona la terminal situada en el port de Barcelona, d’un model equipat amb ‘piggy back’ i greixatge automàtic que permetrà carregar i descarregar contenidors, caixes mòbils, cubes o semiremolcs. D’aquesta manera, disminuirà notablement el temps de les operatives amb semiremolcs en la instal·lació, assegura la companyia.

Per a Grupo Alonso, l’adquisició d’aquesta maquinària és “un gran pas en pro de la rapidesa i competitivitat de les operacions, que es veurà reflectit en tota les activitats de transport terrestre (camions) com en les càrregues de trens (ferroviari)”. Davant l’augment de semiremolcs en tots els trens que arriben a les instal·lacions de Morrot, la incorporació de la nova reach stacker agilitarà les operacions amb els mateixos i optimitzarà els temps de càrrega i descàrrega. La terminal de Morrot compta amb deu vies ferroviàries en ample mixt (UIC i ibèric) sota grues pòrtic i acull trens de 750 metres de longitud i ocupa una superfície total de 136.000 metres quadrats.