28 de noviembre de 2021 | Actualizado 8:31

El port de Barcelona prolonga l’espigó de Sant Sebastià per prevenir l’erosió costanera

L'obra compta amb un pressupost de 6,8 milions d'euros i serà executada per la UTE Construcciones Rubau i Melchor Mascaró
Autoritat Portuària de Barcelona

L’Autoritat Portuària de Barcelona ha iniciat les obres per prolongar l’espigó de Sant Sebastià a càrrec de la UTE Construcciones Rubau i Melchor Mascaró. Aquesta actuació, situada en una de les platges més concorregudes de la capital catalana, busca protegir la costa de l’erosió causada pels temporals marítims. Les obres de l’espigó, que compta en l’actualitat amb 50 metres de longitud, l’ampliaran un total de 160 metres i constarà de dos trams diferenciats. El primer -de 60 metres- s’aixecarà 20 centímetres per sobre del nivell de la mar, mentre que el segon -de 110 metres- avançarà sobre el fons marí, submergint-se 180 centímetres sota l’aigua.

El termini d’execució de l’actuació, que té un pressupost de 6,87 milions d’euros i serà finançada íntegrament pel port de Barcelona, està previst que duri 17 mesos. S’emmarca en el conveni del Pla Especial Bocana Nord signat per l’autoritat portuària i el consistori barceloní. En aquest sentit, el president de l’autoritat portuària, Damià Calvet, ha explicat que l’obra “forma part de l’estratègia ambiental del port, que aposta per la descarbonització de l’activitat marítima i portuària”.

“L’actuació forma part de l’estratègia del port de descarbonització de l’activitat”
Damià Calvet President de l'Autoritat Portuària de Barcelona

Aquestes mesures, incloses en el IV Pla Estratègic 2021-2025, contemplen entre altres iniciatives “l’electrificació dels molls, la generació d’energies renovables i la mobilitat sostenible gràcies a l’ús de combustibles més nets”. D’aquesta manera, en el context actual de crisi climàtica, Calvet ha qualificat l’actuació com a “important per al port per la seva dimensió i complexitat”, així com pel seu pressupost.

Per reduir l’impacte social i mediambiental de les obres, que es realitzaran en dues fases (entre octubre de 2021 i maig de 2022, i entre octubre de 2022 i març de 2023), els materials utilitzats per al nou espigó es fabricaran al port i es transportaran per via marítima, eliminant el pas de vehicles pesants per la zona. Segons el president del port, aquesta actuació mostra el seu compromís “amb el medi natural, amb la ciutat de Barcelona i amb els seus ciutadans”.