9 de diciembre de 2021 | Actualizado 12:59

El port de Roses rep el seu primer creuer i posa fi a l’aturada per la pandèmia

L'arribada del creuer 'Seadream I' en temporada baixa porta cent turistes vacunats a la Costa Brava, ha explicat Ports de la Generalitat
Port de Roses

Roses ha posat fi a l’any i mig d’aturada de la seva activitat creuerística per la pandèmia amb l’amarrament aquest dimecres del ‘Seadream I’. Aquesta escala és la primera de les dues previstes de la naviliera Seadream Yacht Ports, que porta operant a la localitat de la província de Girona de manera regular des de l’exercici de 2016. L’amarrament del creuer suposa l’arribada -en temporada baixa- de cent turistes a la Costa Brava, xifra que demà es doblarà amb l’escala del ‘Seadream II’ al port de Roses. El ‘Seadream I’ ha atracat a les 8 hores, provinent del port francès de Colliure, i salparà cap al port de Tarragona a les 18 hores, ha assenyalat Ports de la Generalitat.

Des de l’entrada en vigor de l’Estat d’alarma, el port, l’ajuntament de Roses i el Patronat de Turisme Costa Brava Girona “han treballat a fons perquè avui es pugui reprendre l’activitat amb totes les mesures sanitàries i de seguretat establertes”. D’aquesta manera, tots els passatgers, majoritàriament nord-americans, compten amb la pauta completa de vacunació contra el coronavirus i han passat per un estricte control sanitari durant tot el trajecte.

L’acte d’inauguració de la temporada creuerística ha comptat amb la presència de la diputada de Girona i membre del consell assessor del patronat, Montse Mindan, així com del responsable territorial de la Zona Portuària Nord, Joan Pere Darbra, que han lliurat obsequis al capità del creuer, Torbjørn Lund, com a mostra d’agraïment per la primera escala de l’any.

Els dos ports operadors de creuers a la Costa Brava han reprès la seva activitat durant aquesta tardor, després de l’arribada a Palamós el passat 12 d’octubre del ‘Marella Explorer 2’, que va moure 600 passatgers a una de les principals destinacions turístiques de Catalunya. Tots dos recintes, dependents de Ports de la Generalitat, esperen rebre un total de vuit escales durant aquesta tardor. D’aquesta manera, esperen acostar-se a les xifres prepandèmiques, quan van batre rècords en rebre 56.700 passatgers en un total de 50 escales.