9 de diciembre de 2021 | Actualizado 12:59
Autoritat Portuària de Tarragona

El nou moll de Tarragona rep per primera vegada dos creuers simultanis

L'autoritat portuària preveu l'arribada de 60.000 creueristes en una trentena d'escales al llarg del proper any

El recentment estrenat moll de Balears, inaugurat divendres passat al port de Tarragona, ha acollit per primera vegada aquest dijous dos creuers de manera simultània: l’‘Hebridean Sky’ i el ‘Seadream I’. Tot i que que la capacitat conjunta de tots dos vaixells és de 224 passatgers, a causa de les restriccions covid només n’han arribat al recinte tarragoní un total de 104. A més, demà s’espera l’arribada d’un altre creuer a aquest nou moll, el ‘Seadream II’, que va salpar ahir del port de Roses després d’una escala de deu hores.

Amb aquests, ja són cinc els creuers que han amarrat a la nova infraestructura en menys d’una setmana. L’activitat creuerística s’està reactivant lentament des de l’arribada al setembre del vaixell ‘Bolette’, que va posar fi a l’aturada de 18 mesos per la pandèmia. En total, el port de Tarragona rebrà vuit creuers al llarg de 2021; una xifra que, segons indica l’autoritat portuària, “augmentarà progressivament al llarg de 2022”. Les reserves fan preveure que per a l’any vinent la xifra total de passatgers aconseguirà els 60.000 en una trentena d’escales.

“El moll de Balears és una nova i excel·lent infraestructura que millora l’operativa especialitzada en l’arribada i sortida de creuers a Tarragona”, afirmen des de l’autoritat portuària, que vol potenciar la imatge de la ciutat -Patrimoni de la Humanitat per la Unesco- per a atreure a les navilieres del sector turístic. Tarragona alberga el segon port de Catalunya i compta amb “una oferta cultural i turística que li confereix un caràcter de destinació exclusiva”, han defensat des de l’autoritat portuària.