27 de noviembre de 2021 | Actualizado 8:31

Alfil Logistics duplica la seva capacitat a Barcelona dedicada a begudes espirituoses

L'immoble arrendat per l'operador en el Parc Logístic s'automatitzarà per fases i prevaldrà solucions intralogístiques baixes en emissions
Savills Aguirre Newman

L’operador logístic Alfil Logistics ultima el trasllat de les seves operacions de begudes espirituoses des de les seves actuals instal·lacions en la ZAL del port de Barcelona al Parc Logístic de la Zona Franca. La decisió persegueix “guanyar capacitat en el sector d’impostos especials per a begudes espirituoses”, especialment per al tràfic internacional, i “millorar el servei”, ha reconegut el director general d’Alfil Logistics, Jaume Bonavia. La nova plataforma llogada per l’operador logístic al parc de Merlin Properties, que estarà operativa el mes vinent de gener, disposa d’una superfície de 13.700 metres quadrats, aproximadament el doble de l’espai del qual disposa actualment en la ZAL.

El director general d’Alfil Logistics ha destacat que contemplen l’automatització progressiva de les noves instal·lacions en totes les facetes possibles i que, per a això, treballen en un pla per fases. Així mateix, Jaume Bonavia ha manifestat que el nou centre logístic destinat a begudes espirituoses operarà amb equips intralogístics que prevaldran la sostenibilitat i la reducció de la petjada de carboni en les seves activitats.

L’immoble arrendat, de forma rectangular, compta amb una longitud màxima de 181 metres i una amplària de 83 metres al punt màxim, segons ha concretat la consultora Savills Aguirre Newman, que ha assessorat a Merlin Properties. Està format per una planta baixa de 13.400 metres quadrats i un entresolat de 309 metres quadrats amb vestuaris i zones socials per al personal de magatzem.

Així mateix, “la propietat -que està immersa en un pla de renovació i adequació de les naus del parc- canviarà les claraboies del magatzem i la il·luminació interior a LED per a reduir el consum energètic de la nau arrendada i dotar a l’operativa interior i el seu nou inquilí de major llum natural”, ha explicat Savills Aguirre Newman. La consultora ha subratllat que “es tracta d’una de les poques naus aïllades que el parc té en la seva cartera i, a pesar que l’activitat que acollirà serà de estocatge i logística, l’actiu compta amb 28 molls automàtics en dues façanes i una altura mínima d’11 metres sota jàssera, la qual cosa permet i facilita l’activitat de cross-docking.