28 de noviembre de 2021 | Actualizado 8:31

JSV augmenta la freqüència del seu tren entre Barcelona i Alacant amb un segon servei setmanal

Aquesta connexió va ser inaugurada el mes de juny passat per a enllaçar la capital catalana amb Canàries mitjançant un vaixell express des d'Alacant
JSV

L’operador logístic JSV suma un segon tren setmanal a la seva connexió entre la terminal de Can Tunis de Barcelona i el port d’Alacant. Donat el bon acolliment del servei inaugurat el mes de juny passat, segons ha manifestat la companyia, s’ha decidit augmentar la freqüència de trens. Les noves sortides des de Barcelona sortiran els dimecres i els dijous de tarda per a arribar l’endemà al matí, mentre que els trens des del port d’Alacant cap a Can Tunis sortiran els dijous i els dilluns a la tarda per a arribar al seu destí al matí. “Continuem avançant en la multimodalitat, amb el tren, per a oferir als nostres clients connexions més respectuoses amb el medi ambient”, assegura la directora general de JSV Logistic, Sonia Herzog.

Des de JSV afirmen que la resposta a aquest servei ha estat “fantàstica”, ja que “els trens van complets”. Gràcies a aquesta connexió, l’operador permet enviar mercaderies des de Barcelona en ferrocarril fins al port d’Alacant, on s’embarquen en un vaixell express amb destinació a les Illes Canàries, amb parada a Las Palmas i després a Tenerife. El servei està operat per Synergy, l’operador intermodal de Hutchison Ports, i la tracció està a càrrec de Renfe. El servei està destinat al transport de càrrega seca i té una capacitat de 32 plataformes de 64 teus en cadascun dels combois ferroviaris. En total, segons expliquen des de JSV, es transporten 128 teus en un tren complet, que equival a 730 tones per viatge.

Amb aquesta línia, JSV mostra la seva aposta per la intermodalitat i per la reducció de les seves emissions de carboni. Segons els càlculs de l’operador logístic, cada teu transportat en el trajecte comprès entre Barcelona i Alacant suposa un estalvi total de 2,25 tones de CO2. “Aquest tràfic per ferrocarril és una connexió sostenible, segura i competitiva”, ha manifestat Sonia Herzog. D’altra banda, JSV assegura que les connexions amb Portugal són positives i han tingut “un tràfic enfocat especialment en el siderúrgic”. De cara al futur, JSV està treballant per a establir una connexió entre Miranda de l’Ebre (Burgos) i el port d’Alacant.