13 de junio de 2024 | Actualizado 19:05

Eysa i Padrosa llancen Mowiz Truck per a crear una xarxa de pàrquings per a transportistes

La nova empresa inaugurarà abans de cap d'any quatre centres a Catalunya i el País Basc que sumaran fins a 700 places
Freepik

L’empresa espanyola especialitzada en gestió de mobilitat Eysa i el grup de transport Padrosa s’han aliat per llançar Mowiz Truck, una joint venture que es basa en un model d’aparcaments segurs per a transportistes, l’objectiu dels quals és millorar la seguretat dels estacionaments i la qualitat de vida dels conductors. El sistema estarà disponible a través de plataforma digital i en aplicacions mòbils, segons han explicat els promotors de la iniciativa. L’empresa conjunta començarà a gestionar a finals d’any quatre estacionaments denominats Mowiz Truck Àrea, amb els quals aspiren a “optimitzar les parades dels transportistes i a contribuir a un major descans”.

Els gestors de flotes podran reservar a través de l’app sense que el conductor avanci diners

Al novembre s’inauguraran dos centres a Catalunya, amb capacitat per a 172 camions entre els dos, i uns altres dos al País Basc, on s’arribarà fins a les 525 places. Entre els serveis al conductor, es troben la restauració, l’àrea comercial, les activitats físiques i de descans, els lavabos i bugaderia, el correu postal i paqueteria i la gestió de reserves d’aparcament. L’empresa assegura que els espais comptaran amb la certificació nivell Gold de la Unió Europea per a estacionaments segurs i que també podran acollir serveis com ara zones de proveïment de carburant per a energies alternatives, espais reservats per a mercaderies perilloses, preses frigorífiques per a camions que transportin mercaderia de fred i serveis de peatge i rentada de vehicles.

El pla de les dues companyies passa per implementar centres d’aparcament “on en un únic espai segur i protegit el transportista pugui satisfer les seves necessitats sense pèrdua de temps”, asseguren des de les dues firmes. La iniciativa compta amb una plataforma tecnològica i diverses aplicacions mòbils per a gestionar reserves i pagaments. A més, els gestors de flotes podran gestionar directament a través de l’app de la nova empresa l’estacionament dels vehicles sense necessitat que el conductor avanci diners.

En un moment en què la professió dels transportistes està d’actualitat per la manca de conductors i les seves condicions, el conseller delegat d’Eysa, Javier Delgado, explica que “l’objectiu és dignificar una professió tan necessària per a la societat” sobre la base de “la digitalització i connectivitat de les infraestructures i el suport a la transició energètica en el transport per carretera”, un sector que es reconeix com a clau per l’economia. “Unint forces amb Eysa, traslladarem la nostra experiència a nivell nacional i cobrirem les necessitats presents i futures del sector”, ha apuntat, per la seva part, el president de Grup Padrosa, Pere Padrosa.