13 de julio de 2024 | Actualizado 16:57

Bomi Group adquireix Picking Farma per a afermar la seva presència en el pharma espanyol

La multinacional italiana tindrà a la seva disposició les quatre naus a Catalunya i una a les Illes Canàries de l'operador logístic
Picking Farma

La multinacional italiana de logística Bomi Group, especialitzada en el sector sanitari, ha anunciat l’adquisició de l’operador logístic farmacèutic Picking Farma. Amb aquesta operació, Bomi Group aspira a afermar la seva posició en el sud-oest europeu després de desembarcar a Espanya a l’inici de l’any mitjançant Deco Pharma Servicios Logísticos a Madrid. “Picking Farma és un referent en el mercat nacional espanyol i permetrà a Bomi Group ampliar el seu lideratge en l’àrea mediterrània i desenvolupar atractives estratègies de venda creuada”, ha comentat el director d’Operacions de Bomi Group, Felipe Morgulis. Per part seva, el conseller delegat del grup italià, Marco Ruini, ha manifestat el seu orgull per aquesta transacció: “Ens complau donar la benvinguda a una empresa important i reconeguda com Picking Farma, que els seus 20 anys d’experiència en el sector de la logística farmacèutica contribuiran al desenvolupament de solucions i ofertes cada vegada més concises en benefici dels clients, especialment dels pacients, que estan en el centre de la cadena de valor de la salut”.

Bomi Group pretén estendre la presència de Picking Farma fins a Madrid

Picking Farma compta amb cinc instal·lacions, quatre a Catalunya i una a les Illes Canàries, que aconsegueixen un total de 52.000 metres quadrats de magatzems amb temperatura controlada, 118.000 espais de palets en condicions GDP 15°/25° i 3.000 espais per a emmagatzematge de pals a temperatures entre 2° i 8°. A més, l’operador logístic farmacèutic català posarà a la disposició de Bomi Group el seu centre de subministrament a fàbrica autoritzat per l’Agència Espanyola del Medicament. L’objectiu de Bomi Group és ampliar encara més la presència de Picking Farma i estendre les seves operacions a Madrid. Segons el comunicat emès per Bomi Group, el director general de Picking Farma, Jordi Cusidò, i el seu equip directiu seguiran al capdavant de l’empresa a Espanya.

Al començament del 2020, la companyia es va estrenar a Las Palmas amb un nou centre de 2.000 metres quadrats de superfície en col·laboració amb l’empresa Ibadesa. A Catalunya, el seu principal centre d’operacions, Picking Farma va posar en marxa un magatzem en el VGP Park Lliçà d’Amunt (Barcelona) amb una superfície de 13.639 metres quadrats que es pot ampliar fins als 28.000 metres quadrats. A més d’aquesta plataforma logística, Picking Farma compta amb altres dues naus en Santa Perpètua de la Mogoda, una tercera a Polinyà i l’última es troba a Parets del Vallès.