9 de diciembre de 2021 | Actualizado 12:59
Acte d'inauguració del nou centre logístic de Goodman i operat per DSV, a Molins de Rei (Barcelona) | J.S.

Goodman busca espais a Barcelona per replicar el seu desenvolupament multiplanta

El promotor immologístic lliura a DSV el centre multiplanta de Molins de Rei i en finalitzarà un altre similar a Castellbisbal al març de 2022

La companyia immologística Goodman ha revelat aquest dimecres, després de la inauguració de la seva nau multiplanta a Molins de Rei (Barcelona) per a DSV, la seva intenció d’obrir plataformes similars a la província de Barcelona en el curt termini. A la capital catalana i el seu entorn immediat escasseja el sòl industrial, per la qual cosa “el futur és créixer en vertical”, assegura el country manager de Goodman per a Espanya, Ignacio García Cuenca. A més del centre multiplanta que està construint Goodman a Castellbisbal, l’obertura de la qual està prevista al març del pròxim any, “tenim diversos projectes en marxa i pensem que a finals de l’any que ve segurament els haurem adquirit”.

Goodman ha tallat avui el llaç de la primera nau logística multiplanta d’Espanya, de 32.000 metres quadrats, que operarà íntegrament l’operador logístic DSV i que, a partir de l’abril vinent, estarà completament automatitzada amb la tecnologia AutoStore. Aquesta instal·lació, construïda en un sòl amb pendent i qualificat com a industrial des de 1976, “respon als desafiaments de la nova logística”, ha manifestat Ignacio García Cuenca.

Comptant aquesta plataforma logística, la immologística ja disposa de deu en el territori català, i seran 11 al març, quan previsiblement començarà a operar la situada a Castellbisbal, els treballs de la qual es van iniciar aquest estiu. Aquestes instal·lacions tindran unes característiques molt similars a la inaugurada avui a Molins de Rei. En concret, són dues naus de deu metres d’alçada lliure preparades per a la logística estàndard, amb 200 places d’aparcament de cotxes i amb oficines de 3.000 metres quadrats. No obstant això, a diferència de la de Molins, que operarà íntegrament DSV, la de Castellbisbal és multi-inquilí i podrà ser operada per un o dos clients.

“Estem buscant nous sòls logístics, industrials, per replicar aquest model de naus multiplanta”
Ignacio García Cuenca Country Manager de Goodman per a Espanya

El promotor immologístic ha manifestat que el desenvolupament a Castellbisbal està en fase de comercialització i ja hi ha diversos clients interessats. “A mesura que avança el projecte, els clients li veuen l’atractiu, perquè no existeix una cosa així a Barcelona, i estem rebent molta demanda sobre aquest actiu”, ha explicat Ignacio García Cuenca. Goodman espera continuar creixent en el mercat català, on “ara mateix estem buscant nous sòls logístics, industrials, per a replicar aquest model de naus multiplanta”.

La plataforma de Goodman a Molins de Rei es posa en marxa després que l’abril passat s’inaugurés l’altre espai del centre, la primera nau destinada al cross-docking a Catalunya. L’operador logístic DSV estrena així una instal·lació multiplanta, la primera a Espanya, i que implementarà el mecanisme AutoStore, un sistema robotitzat d’emmagatzematge que serà de gran utilitat per al comerç electrònic.

“L’AutoStore funciona fantàsticament en termes de productivitat i de reducció de magatzematge”
Xavier Juncosa Director general de DSV Solutions Spain

El director general de DSV Solutions Espanya, Xavier Juncosa, ha explicat que la companyia començarà a construir aquest sistema “des de principis de desembre, quan ens comencin a arribar les primeres peces”, i espera que estiguin acabades al març de 2022, per començar a operar el següent mes d’abril. La multinacional danesa ha implementat ja l’AutoStore per a l’automoció a Dinamarca i Finlàndia, on “ha demostrat que funciona fantàsticament, tant en termes de productivitat, com de reducció de necessitat de magatzematge”.

No obstant això, l’ús que li donarà la firma a la planta inferior d’aquesta nova nau logística a Molins de Rei difereix del dels països nòrdics, perquè “en aquest moment no tenim cap client d’automoció, però pot servir per tota mena de productes, perquè s’orienta a emmagatzemar peces relativament petites”, per la qual cosa és ideal per l’ecommerce. En concret, DSV assegura que el sistema AutoStore serà “una gran solució” per a articles de cosmètica, electrònica, roba, sabates, decoració de la llar, bricolatge o ferreteria. De fet, permetrà realitzar els processos de picking i packing de manera automàtica, a més d’optimitzar la capacitat d’espai d’emmagatzematge, i comptarà amb 25.000 cistelles d’emagatzematge de productes, 25 robots d’última generació i vuit ports picker de mercaderia.

UN PROJECTE DE COL·LABORACIÓ PÚBLICO-PRIVADA
Els representants de l’Ajuntament de Molins de Rei, la Generalitat de Catalunya i el Govern d’Espanya, que han acompanyat als de Goodman i DSV en l’acte d’inauguració, han remarcat la necessitat de col·laborar entre administracions, així com entre el sector públic i el privat. L’alcalde del municipi, Xavi Paz, ha manifestat que “aquest projecte és un exemple d’integració” a nivell d’urbanisme, arquitectura i paisatge”, perquè ha recuperat més de 100.000 metres quadrats d’espai verd a l’entorn del Parc Natural de Collserola. A més, aquesta col·laboració públic-privada “permetrà restaurar més d’un Quilòmetre” de la riera que secunda les instal·lacions.

En la mateixa línia, el conseller d’Empresa i Treball de Catalunya, Roger Torrent, ha assegurat que “hem d’anar de la mà, els principis d’actuació en el context actual demanden forçosament de col·laboració públic-privada”. Roger Torrent considera que aquest diàleg és necessari “per a aconseguir les transformacions que aquest país necessita”. Per part seva, el secretari general d’Indústria, Raül Blanco, ha posat en valor el paper del sector logístic en un context de crisi sanitària i disrupcions en la cadena de subministraments. “Reforçar la logística és molt important, i centres com aquest ho demostren”, ha expressat, afegint que “com més capaços siguem de tenir operadors logístics al nostre país, més capaços serem d’aconseguir una forta autonomia estratègica i sobirania industrial”.