28 de noviembre de 2021 | Actualizado 8:31
El vicepresident i conseller de Polítiques Digitals i Territori de Catalunya, Jordi Puigneró, aquest dijous durant l'anunci de l'adjudicació | Generalitat de Catalunya

Bon Preu adquireix dues parcel·les del Logis Montblanc per a crear un nou centre logístic

La cadena de supermercats ocuparà 180.000 metres quadrats per a un desenvolupament en el qual invertirà un total de 63,4 milions d'euros

L’empresa pública catalana Cimalsa ha adjudicat per 15,4 milions d’euros les dues primeres parcel·les del Logis Montblanc, de 188.519 metres quadrats i que va treure al mercat el setembre passat, a la societat Gesdip del grup de supermercats Bon Preu. La companyia ha anunciat que invertirà en aquest espai 48 milions més per a realitzar un projecte d’implantació, amb el qual espera crear 470 llocs de treball directes, “un important estímul per a la comarca de la Conca del Barberà (Tarragona)”.

“Avui anunciem un projecte de reconstrucció econòmica per a la Conca del Barberà”
Jordi Puigneró Vicepresident i conseller de Polítiques Digitals i Territori de Catalunya

Aquesta adjudicació no sols és “un gran pas en aquest centre logístic”, apunta el vicepresident de la Generalitat i conseller de Polítiques Digitals i Territori, Jordi Puigneró, també és “un projecte de reconstrucció econòmica per a la comarca”. Cimalsa redactarà el projecte d’urbanització corresponent i el tramitarà davant l’Ajuntament de Montblanc per a, una vegada aprovat, licitar i executar les obres d’urbanització. Per a aquestes, s’invertiran 15 milions d’euros, que se sumen als altres 15 que ja va invertir l’empresa pública en el plantejament i adquisició del sòl.

Les dues parcel·les adjudicades, la 1 i la 3, que ocupen respectivament 64.168 i 124.352 metres quadrats, se situen en el Logis Montblanc, encara en desenvolupament, que oferirà 356.000 metres quadrats per a la instal·lació d’empreses logístiques i industrials en sis parcel·les. A més, Cimalsa, que posseeix el 86,6% dels terrenys totals de l’àmbit, està plantejant una possible futura connexió ferroviària per a aquesta plataforma logística.


D’altra banda, els terrenys contigus al Logis Montblanc disposaran, previsiblement dins de dos anys, d’una planta solar fotovoltaica de 30 hectàrees. Cimalsa va adjudicar aquest projecte el juny passat a l’empresa Energies Renovables Terra Ferma per a un arrendament a llarg termini, una operació amb la qual es preveu aconseguir el balanç neutre d’emissions de tot el complex.