30 de noviembre de 2021 | Actualizado 7:22

Euroports realitza la major exportació d’agroalimentaris de la història de Tarragona

La terminalista ha coordinat l'operativa d'embarcament de 47.141 tones d'alfals en pèl·lets en el recinte tarragoní
Euroports

L’operador de terminals portuàries Euroports ha completat amb èxit el major embarcament de productes agroalimentaris registrat fins avui a Tarragona. Es tracta de 47.141 tones d’alfals en pèl·lets a bord del vaixell ‘MV Jabal Hafit’, superant a l’anterior operativa que va tenir lloc el mes d’agost passat. L’operativa, ha indicat la companyia, ha inclòs la recepció, l’emmagatzematge i la càrrega de la mercaderia a bord. Aquesta operació s’ha realitzat de la mà de la multinacional emiratí Al Dahra Europe, “que ha estat liderant el mercat de la producció i l’exportació en els últims 15 anys amb volums rècord d’exportació a granel des del recinte tarragoní”, han indicat totes dues companyies.

180.000 tones

Al Dahra Europe té previst finalitzar 2021 amb una exportació de 180.000 tones d’alfals

Al Dahra Europe ha anat incrementant l’exportació de pèl·lets d’alfals any rere any des del port de Tarragona, i té previst finalitzar 2021 amb un total de 180.000 tones. El director general de la companyia, Abdolghani Ezzitouni, ha afirmat que una operació “d’aquestes dimensions només és possible quan es té darrere a un gran equip i que comença en els nostres agricultors i es reforça amb els nostres proveïdors i clients”. “Sabíem”, ha afegit, “que una operació d’aquestes dimensions exigia d’un compromís de moltes persones i equips en diferents ciutats treballant amb un calendari comú i un objectiu propi, però els resultats ens han demostrat la fortalesa d’aquest equip”.

Per part seva, el director general de Euroports, Pablo García, ha manifestat que el paper de la companyia “ha estat clau en l’optimització de la cadena de subministrament del nostre client”. L’operador de terminals portuàries ha aportat “l’agilitat i flexibilitat que Al Dahra requeria en la seva cadena logística per a garantir un subministrament continu i ininterromput dels seus productes al mercat”, ha afirmat Pablo García. La companyia gestiona dos milions de tones de cereals, farines i farratges entre les seves terminals de Tarragona i Venècia (Itàlia).