9 de diciembre de 2021 | Actualizado 12:59

Els contenidors i els granels sòlids apuntalen la tendència alcista del port de Barcelona

El tràfic de contenidors ha registrat un augment del 25% en els deu primers mesos i els granels sòlids han crescut el 17,1%
BEST Hutchison

Les terminals del port de Barcelona mantenen la recuperació dels seus tràfics, en part gràcies a l’augment del moviment de contenidors, dels granels sòlids i de la millora gradual d’altres segments colpejats per la pandèmia. En els primers deu mesos de l’any, el tràfic total de mercaderies ha superat els 54 milions de tones, que suposa un increment de 15,6% respecte al mateix període de l’any 2020, si bé encara se situa el 3,5% per sota de l’etapa prepandèmica. Respecte al moviment de contenidors, en l’acumulat del 2021 fins a octubre s’han registrat 2,9 milions de teus, que representen un increment del 25% respecte a l’any anterior i l’augment del 3,6% en comparació amb la xifra de 2019. D’aquesta manera, el port de Barcelona continua amb la seva tendència alcista en relació als contenidors. El tràfic de contenidors plens ha augmentat el 14% respecte al mateix període de 2020, i el transbord ha registrat un increment del 40,4%.


Part de la millora dels resultats globals del recinte català es deriven també dels granels sòlids, que han superat els 3,8 milions de tones en l’acumulat fins a octubre. D’aquesta manera, ha experimentat un increment del 17,1% d’aquests granels respecte a l’any anterior i també supera la xifra del 2019, que ascendia a 3,39 milions de tones. Els dos productes que més han contribuït a l’auge dels sòlids són la sal comuna, que s’ha disparat a augmentar el 418% per les operacions de la terminal de ICL, i la fava de soia, que ha registrat un augment del 13,4%

D’altra banda, els líquids a dojo segueixen sense recuperar-se. Fins a octubre, les terminals del port català han registrat 10,2 milions de tones, que representa una caiguda del 4,4% respecte a l’any anterior (10,6 milions de tones) i a nivells prepandèmics (10,5 milions de tones). Aquestes xifres són conseqüència directa del descens del gas natural i els combustibles. Respecte als automòbils, es recuperen progressivament. En l’acumulat registrat fins a octubre, el moviment de vehicles ha crescut fins als 411.423 automòbils totals, que representen un augment del 11,3% respecte a 2020, si bé encara està lluny d’aconseguir la xifra de 716.661 vehicles moguts en el mateix període de 2019.

Els sòlids a dojo han superat els 3,8 milions de tones i creixen el 17,1% fins a octubre

La Xina es manté com a principal soci comercial amb l’increment d’intercanvi de contenidors del 28%, seguit dels Estats Units (+5,8%), Turquia (+5,6%) i l’Índia (+3,6). No obstant això, en l’acumulat dels primers deu mesos de l’any respecte a l’any anterior, els països que han experimentat un major augment en aquest segment han estat l’Aràbia Saudita (+41,6%), Mèxic (+30,5%) i l’Índia (+23,2%).

El tràfic ferroviari en el port de Barcelona continua augmentant i en l’acumulat fins a octubre s’ha incrementat el 23,3%. En el cas dels automòbils, s’han mogut 12.265 vehicles, el 16,4% respecte al mateix període de l’any anterior. Seguint la línia alcista, els graneles sòlids i líquids van aconseguir la xifra de 66.821 tones mogudes per tren, que representen un augment en l’acumulat fins a octubre del 60,7% respecte a 2020 (28.523 tones).

Pel que fa a passatgers, la represa de l’activitat ha permès que el tràfic es recuperi progressivament. Fins a octubre, s’ha incrementat el 57,1% amb un total de 1,25 milions de passatgers registrats, però encara els mantenen lluny de les xifres prepandèmiques del mateix període (4,2 milions de passatgers). Els ferris de línia regular han mogut el 43% més respecte a l’any anterior, que ascendeixen a 858.328 passatgers en 2021 (1,36 milions de passatgers en 2019 en el mateix acumulat de mesos fins a octubre), i els creueristes van augmentar el 99,5%, amb 396.618 passatgers en 2021 (2,8 milions de passatgers en 2019).