1 de diciembre de 2021 | Actualizado 19:33

Coffee Center desembarca a l’Àsia Central per introduir la seva línia de tes i infusions

La companyia catalana ha comptat amb el suport d'Acció per aconseguir el contacte amb els distribuïdors locals
Coffee Center

L’empresa Coffee Center ha realitzat les seves dues primeres exportacions de tes i infusions al Kazakhstan després de l’acord tancat amb dues companyies locals per a introduir els seus productes amb diferents marques per a cada empresa, tant a granel com en envasaments en format piramidal. La firma de Girona comença així la seva expansió cap als mercats d’Àsia Central, on contempla en el futur obrir mercat també a Uzbekistan, l’Azerbaidjan i Kirguizistan.

Aquest salt d’escala ha estat possible gràcies al suport de l’Agència per a la Competitivitat de l’Empresa (Acció), del departament d’Empresa i Treball de Catalunya, que després d’un estudi de potencials clients per a Coffee Center els ha brindat una agenda de contactes al Kazakhstan. El treball de Acció ha facilitat enormement el treball a la companyia, perquè segons explica l’Export Manager de Coffee Center, Sonia Martí, “si hagués de fer-ho jo, necessitaria a una altra persona, i en canvi Acció t’ho fa bé i a un preu competitiu”.

5%

La gran majoria de les vendes de Coffee Center són a nivell nacional, tan sols exporta el 5%

Coffee Center distribuirà el seu producte en diferents punts a l’interior del país asiàtic gràcies a l’acord aconseguit amb AAS Foods, distribuïdor i comercialitzador de productes alimentaris. En una operació logística que dura com a mínim unes dues setmanes, l’empresa catalana s’encarrega de realitzar un primer enviament a un exportador espanyol, que l’envia per grupatge al Kazakhstan, on AAS Foods s’encarrega de la distribució local en tot el país.

La companyia amb seu a Girona també ha aconseguit posicionar els seus productes al centre comercial de luxe Esentai Gourmet, que recull els seus tes i infusions directament a Girona per al seu trasllat per carretera cap al magatzem del qual disposa a Almaty, l’antiga capital del país. Per a això, realitza la ruta més ràpida, per carretera travessant els Balcans.

“Per a cada client tenim dos tipus de distribució diferent”, explica l’Export Manager de Coffee Center, Sonia Martí. “La majoria recullen ells el producte, perquè normalment aconsegueixen millors preus en tenir més operacions. No tenim encara suficient volum com per a plantejar-nos l’enviament directe”, comenta. Aquest és el procés que segueixen per a les seves exportacions cap a països d’Europa de l’Est, com Moldàvia, Rússia o República Txeca, on Coffee Center es troba ben assentat després de diversos anys en aquests mercats.

No obstant això, per a països veïns com Itàlia o França, per alguns clients sí que realitzen lliuraments directes per carretera, perquè “queden tan a prop que el preu ens surt a compte”. Quant a la distribució a Espanya, el 95% del seu volum, majoritàriament Coffee Center s’encarrega de l’enviament, encara que a vegades també compten amb empreses distribuïdores.