30 de noviembre de 2021 | Actualizado 7:22
Autoritat Portuària de Barcelona

El port de Barcelona divulgarà la seva activitat durant la fira nadalenca d’enguany

L'entitat portuària reforça el Moll de la Fusta com un dels epicentres nadalencs de la ciutat per acostar el port al ciutadà

L’Autoritat Portuària de Barcelona oferirà aquesta temporada nadalenca un espectacle lumínic i musical al Moll de la Fusta, en la tercera edició del seu ‘Nadal al Port’, que es podrà visitar entre el 9 de desembre i el 6 de gener. Aquest any, instal·larà més de 85.000 llums LED, una gran bola de Nadal transitable pel seu interior, un pessebre i un estel d’Orient, entre altres motius tradicionals en aquestes dates. El president del port, Damià Calvet, considera que aquesta iniciativa contribuirà a complir el seu objectiu de convertir el moll en un “espai de trobada que enforteixi la relació entre el port i la ciutat”.

“El Moll de la Fusta serà un espai de trobada entre el port i la ciutat”
Damià Calvet President de l'Autoritat Portuària de Barcelona

D’aquesta manera, el port de Barcelona reservarà un espai per a la divulgació i la solidaritat, per “acostar l’activitat portuària als més petits a través de diverses iniciatives”. En aquest lloc, els nens podran aprendre com és l’ofici d’estibador, jugant a moure contenidors de mercaderies, i com es recullen els residus de les aigües del port. A més, oferirà un punt de trobada entre entitats i escoles de música dels barris propers a l’enclavament, que oferiran actuacions damunt d’un escenari tots els dies.

D’altra banda, per 16è any consecutiu, la Comunitat Portuària de Barcelona organitzarà una campanya de recollida d’aliments, el Contenidor Solidari. Enguany se li reservarà una “presència destacada”, per a aconseguir el màxim d’aportacions econòmiques, que també es podran realitzar a través de la seva pàgina web.

La tradicional encesa de llums tindrà lloc el 9 de desembre a les 18 hores. Des d’aquest moment, preparats per a l’ocasió, durant un mes es podran visitar els vaixells històrics del Museu Marítim, el Pailebot de Santa Eulàlia i el Far de Barcelona, que s’exhibiran engalanats en la part marítima del Moll de la Fusta. A més de l’“espectacular” il·luminació, aquesta edició, que té per eslògan “Nadal a Bon Port”, recupera el mercat de comerç i gastronomia, així com la sínia de 65 metres d’altura i el carrusel tradicional.