27 de noviembre de 2021 | Actualizado 8:31

Renfe opera per a Seat un nou servei directe entre Martorell i Portugal

El tren a la seva tornada a Espanya desplaçarà vehicles produïts a Portugal fins al port de Barcelona per a la seva posterior distribució
Seat

El fabricant de vehicles Seat, pertanyent al grup Volkswagen, connectarà per tren a partir de desembre la seva fàbrica de Martorell (Barcelona) amb la de Volkswagen Autoeuropa a Palmela (Portugal). Aquest nou servei ferroviari setmanal operat per Pecovasa Renfe Mercaderies transportarà més de 20.000 vehicles a l’any i evitarà la circulació per carretera de 2.400 camions, la qual cosa suposarà una reducció d’emissions de gairebé el 43% de CO2, que representen unes mil tones, segons les estimacions de la companyia d’automoció.

El nou servei compta amb 16 vagons i una longitud màxima de 500 metres, la qual cosa permetrà transportar un màxim de 184 vehicles per trajecte. Seat preveu que el 2023 el tren pugui disposar de dos vagons addicionals, augmentant-se a 18, i a 550 metres de longitud, per moure al voltant de 200 vehicles. A més d’eliminar 2.400 circulacions per carretera, el fabricant d’automoció avança que el 2024 “aconseguirà la neutralitat d’emissions amb l’arribada de locomotores híbrides” que podran utilitzar electricitat durant tot el recorregut.

El nou enllaç elimina la parada en El Salobral dels vehicles de Seat per aconseguir el mercat portuguès

Si bé fins al moment els automòbils produïts a Martorell es movien amb tren fins al Salobral (Madrid), i des d’allí en camió als concessionaris, amb aquesta nova connexió s’aconseguirà evitar el trajecte intermedi per arribar a Portugal. Un cop a la fàbrica de Palmela, es traslladaran 75 quilòmetres cap al nord en camió per a l’últim tram fins a la campa de distribució d’Azambuja, també a Portugal. El servei ferroviari desplaçarà en el trajecte de tornada a Espanya vehicles fabricats a la planta de Palmela fins al port de Barcelona, aprofitant la connexió ferroviària ja existent d’Autometro, entre Martorell i el recinte portuari, per a la seva posterior exportació per via marítima. Actualment, Seat, exporta el 80% dels cotxes que fabrica a Martorell.

Centro de preferencias de privacidad

Anuncios

Estadísticas

Google Analytics